fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa Bogdan Drăgănescu, pian

Din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

#concertdeacasa Bogdan Drăgănescu, pian Din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

Program

L.v. Beethoven - Sonata pentru pian No.8, Op.13 ”Pathétique”

  1. Grave - Allegro di molto e con brio
  2. Adagio cantabile
  3. Rondo. Allegro

Frédéric Chopin - Études, Op. 25, No. 11 în La minor, ”Winter Wind”

Frédéric Chopin - Études, Op. 10, No. 3 în Mi major ”Tristesse”

Serghei Rahmaninov - Prelude Op 23. No. 5 în Sol minor

*
Bogdan Drăgănescu


În prezent este elev în clasa a XII-a la Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești. A început studiul pianului cu prof. Grazia Cernătescu, a continuat cu prof. Ana Luisa Peiovici, iar din clasa a X-a studiază cu prof. Cristian Duca.. A urmat cursuri de măiestrie pianistică cu profesorii Walter Krafft , Octavian Renea și Csiky Boldizsar.

A obținut Premiul I la Concursul de interpretare de la Nisa în 2010, Premiul I și Marele Premiu la Concursul de Interpretare "W.A.Mozart", Târgoviște, 2013, Premiul I la Concursul Internațional "Carl Filtsch", Sibiu, 2016, Premiul III la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, edițiile 2013, 2015, 2016, 2017.

Bogdan a fost prezent în spectacole și recitaluri organizate la Ploiești de Filarmonica "Paul Constantinescu", Muzeul de Artă "I. Ionescu Quintus", Muzeul "Paul Constantinescu", dar și în Germania la Filarmonica din München, la Gaißach, Lenggries și Seeshaupt.

Acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, Bogdan Drăgănescu a interpretat în anii din urmă concerte de Mozart, Bach și Grieg, iar în 2019 împreună cu Orchestra Colegiului "Carmen Sylva", dirijor prof,. Liviu Săvuță, a interpretat Concertul nr. 3 de L. van Beethoven, marcând o avanpremieră la Anul Beethoven 250.