#concertdeacasa - Bogdan Costache, vioară și Liliana Iacobescu, pian

#concertdeacasa - Bogdan Costache, vioară și Liliana Iacobescu, pian Din Brașov, din Salonul de Muzică al muzicienilor, direct în casele noastre!

#concertdeacasa - Bogdan Costache, vioară și Liliana Iacobescu, pian

Din Brașov, din Salonul de Muzică al muzicienilor, direct în casele noastre!

Exclusiv! Unica stagiune de concerte de muzică clasică transmise online în direct (live) vă oferă un recital de vioară și pian, cu miniaturi instrumentale celebre. 

Program

Edward Elgar -Salut d'amour

Ch. W. Gluck - Melodie din opera Orfeo ed Euridice, Wq.30

Edward Elgar - La Capricieuse

G.Enescu - Nocturna

Claude Debussy – Valse

Claude Debussy - Beau soir

Josef Suk - Love song

Fritz Kreisler - Schoen Rozmarin

Claude Debussy - Préludes, Livre 1, La fille aux cheveux de Lin

Gabriel Fauré - 3 Songs, Op.7, Après un rêve (No.1)

Franz von Vecsey - Valse triste

Serghei Rahmaninov – Vocalise Op. 34, No. 14

Leopold Godowsky – Triakontameron, Vol. III, No. 11, Alt Wien

Manuel M. Ponce - Estrellita

*

Bogdan Costache este un violonist român cu o carieră solistică internațională în ascensiune. A început să studieze vioara la vârsta de 3 ani, ghidat de bunicul și de tatăl său, concertmaistru al Operei din Brașov.La 7 ani debutează ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brașov, îndrumat de prima lui profesoară, Dana Lepădătescu.

Încurajat de profesorii Octavian Rațiu și Ilarion Ionescu Galați, la 15 ani părăsește Brașovul pentru a-și continua studiile la Bucureștila Colegiul ‘Dinu Lipatti, la clasa profesorului Valeriu Rogacev.

De-a lungul anilor a participat la numeroase master class-uri cu violoniști de renume internațional și a fost distins cu premii în peste 30 de competiții naționale și internaționale, printre care: "Remember Enescu", "Monterosa Kawai" din Italia, ’Paul Constantinescu’’. finalist la Jeunesses International Music Competition.

În 2011 a câștigat o bursă la Royal Academy of Music din Londra unde a studiat cu profesorul și violonist român Remus Azoiței, iar în 2018 și-a finalizat studiile post universitare la Universitatea Transilvania din Brașov, la clasa profesoarei Alina Nauncef.

Între 2008-2011 a fost concertmaistru al Orchestrei Internaționale de Tineret ‘’CEI Youth Orchestra’’ din Italia, cu care a susținut numeroase concerte. În 2016 a fost desemnat concertmaistru invitat al Filarmonicii din Arad iar în 2017 a devenit concertmaistru și solist la filarmonica ’’World Peace Philharmonic’’ din Hamburg și la Philharmonie der Nationen’ condusă de Maestro Justus Frantz.

În prezent Bogdan Costache este violonist la Filarmonica din Brașov și invitat permanent al “Vienna Strauss Philharmonic Orchestra”.

*

Liliana Iacobescu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în 1968, la clasa legendarei profesoare Ana Pitiş.

A fost profesor acompaniator la Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti (1968-1973), apoi la Liceul de Muzică din Braşov (1973-1993).

Din 1993, este cadru didactic la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania“ din Braşov și prof. univ. dr. începând cu 2002.

Activitatea sa artistică s-a concretizat în evoluţii solistice în concerte cu orchestră, în susţinerea de recitaluri alături de solişti instrumentişti şi vocali, în prezențe la concursuri naţionale şi internaţionale. A obţinut distincţii la concursul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava (1981, 1986, 1987, 1988), concursul „Aurelian-Octav Popa“ de la Constanţa (1993), concursurile de la Braşov (1994, 1995, 1996), la concursurile „Sigismund Toduţă“ de la Cluj-Napoca (2003), „Remember Enescu“ de la Sinaia (2003), „Ştefan Ruha“ de la Satu Mare (2011).

Anul 2003 a însemnat începutul unei intense colaborări a pianistei Liliana Iacobescu cu violonista Alina Nauncef. Cele peste 75 de recitaluri care au avut loc în Braşov, dar şi în alte oraşe ale României, au aprofundat comuniunea artistică dintre ele, care s-a concretizat în integrale ale compozițiilor pentru vioară și pian de George Enescu, Ludwig van Beethoven și Wolfgang Amadeus Mozart, susținute la Ateneul Român și pe alte scene prestigioase ale României.

Pe scena Ateneului Român pianista Liliana Iacobescu a colaborat și cu venerabilul flautist, acum octogenar, al Filarmonicii George Enescu Nicolae Maxim dar și cu tânărul violonist brașovean Valentin Șerban, alături de care a oferit publicului în anul 2012 integrala lucrărilor pentru vioară și pian de Johannes Brahms.

În prezent, Liliana Iacobescu alcătuiește un duo instrumental cu violonistul Bogdan Costache și oferă publicului noi și interesante recitaluri de vioară și pian, cum este și cel pe care îl vom urmări în 14 mai, alcătuit din miniaturi de virtuozitate și oferit ca avanpremieră la un viitor CD.

Profesoara universitară Liliana Iacobescu este o prodigioasă autoare de scrieri despre muzică: Gânduri despre muzică, Relaţia pian-vioară în muzica secolului XX (1900 - 1950), Acompaniamentul ca artă, Două destine închinate muzicii - Nina şi Romeo Alexandrescu, Personalităţi marcante ale muzicii braşovene - dirijorul Dinu Niculescu.



At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe