fbpixel
Skip to main content

Verneri Pohjola 4tet la București

Jazz Fan Rising | Jazz Nordic | premieră pentru România

Verneri Pohjola 4tet la București Jazz Fan Rising | Jazz Nordic | premieră pentru România

Jazz Fan Rising îl aduce în premieră pentru România pe copilul teribil al "jazz-ului nordic", Verneri Pohjola. Vom explora împreună un teritoriu aparte al "jazz-ului nordic", în care sound-ul "acela" atmosferic atât de special este mixat cu swing clasic și muzică tradițională finlandeză în armonie de jazz.

Muzica lui Pohjola se situează undeva între școala de trompetă eterică și meditativă a lui Nils Petter MolvaerMathias EickArve Henriksen și tinerii trompetiști americani care dezvoltă teme în cheie forte, cu accente dramatice, gen Ambrose Akinmusire ori Christian Scott.

POHJOLA este un nume cu o mare putere simbolică în Finlanda. Este numele unui târâm mitic din nord, unde se desfășoară Kalevala, epopeea națională. Și mai este numele celei mai celebre familii de muzicieni de jazz din țară:

Tatăl lui Verneri, Pekka Pohjola, a fost un basist legendar de rock progresiv, compozitor și mai târziu exponent al fusion jazz-ului, cu proiecte și colaborări foarte speciale, printre care una cu Mike Oldfield, urmând o idee a lui Richard Branson.

Așchia nu sare departe de trunchi: Verneri Pohjola face parte astăzi din EST Symphony, corp de elită al jazz-ului scadinav, alături de Magnus ÖströmDan BerglundJohan LindströmIiro Rantala și Marius Neset.

Verneri va cânta la București alături de tovarășii săi de cale lungă și prieteni: Aki Rissanen (pian), Antti Lötjönen (contrabas), Teppo Mäkynen (baterie).

O seară de muzică care vă va aduce cu capul în nori și apoi vă va teleporta în spațiile vaste, cu păduri nesfârșite, lacuri și cerbi ale Nordului, pentru a trăi culmi de emoție și de frumusețe.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez

Preturi : 80 lei – cat II / 120 lei – cat I.

Preturi Early Bird - contingent epuizat.

we also recommend

16.12.2021
MAURICE RAVEL: PÁSZTORÓRA/ A GYERMEK ÉS A VARÁZSLAT

L’Heure espagnole / L’Enfant et les Sortilèges
Opera Maghiară Cluj, Cluj-Napoca

voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

Mera World Music
4-7 Aug. 2022
Mera World Music


MÉRA, CLUJ/KOLOZS COUNTY, NO. 26, ROMANIA