fbpixel
Skip to main content

Concert Indian Air

Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele),Tobias Steinberger (bendir / kanjira)

Concert Indian Air Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele),Tobias Steinberger (bendir / kanjira)

Sfârșitul toamnei aduce la București sonoritățile Orientului, via Austria, prin intermediul unui concert de jazz oferit de trei muzicieni călători: Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele) și Tobias Steinberger (bendir / kanjira).

După prima întâlnire cu muzica clasică indiană și cu sitarul, în urmă cu mai bine de 20 de ani, muzicianul austriac Klaus Falschlunger a devenit un maestru al instrumentului și un reprezentant activ al scenei indo-europene din Europa. Întregul spectru emoțional din lumea interioară a muzicianului prinde viață în proiectul „INDIAN AIR”.

KLAUS FALSCHLUNGER s-a născut la Innsbruck și a studiat muzica clasică indiană și sitarul în New Delhi și Varanasi din 1991 până în 1995. Din 1995, studiază continuu cu muzicianul austriac Daniel Bradley, la Viena.

Crescând cu muzică jazz și rock, a descoperit din ce în ce mai mult diversitatea muzicii în timpul călătoriilor sale în Asia, Orientul Mijlociu și Europa. Alături de dragostea sa pentru muzica clasică indiană, a compus și experimentat cu diferite proiecte și stiluri muzicale. Creativitatea și versatilitatea sa l-au reunit cu muzicieni și artiști din India, Coreea, SUA și Europa.

A participat la numeroase spectacole în Europa, India și Coreea de Sud la festivaluri, concerte, producții de teatru, emisiuni de televiziune și prelegeri: Salzburger Festspiele, Nehru Center London, Sitarmusic-Festival Berlin, World Culture Open Korea, PLAI-Festival Timișoara / România, Festivalul Etno-Jazz Chișinău / Moldova, etc

A înregistrat CD-uri cu cântărețul tibetan Dechen Shak-Dagsay, bateristul coreean Kim Dong Won, Comin & Goin, Manu Delago (hang), Frau Wolle (povești și muzică), Eurasia, CD-ul solo "In A Sitar Way" și multe altele.

CLEMENS ROFNER a studiat basul în Innsbruck, Linz și Viena. Pe lângă faptul că este membru al grupului Indian Air, face parte și din trupele HI5, Jakob Zimmermann Trio și Tiktaalik. A lucrat cu Jazzorchester Tirol, Mino Cinelu, Franz Hackl, Adam Holzman, Kristian Järvi & Absolute Ensemble, Junge Philharmonie Wien, Baltic Sea Philharmonic, Florian Bramböck și Manu Delago Handmade, printre alții. Mai mult, Clemens a fost implicat în producții muzicale și teatrale, a lansat până în ziua de azi aproximativ cincisprezece albume și a vizitat Europa, Asia, America de Nord și Centrală.

TOBIAS STEINBERGER este un percuționist născut în Tirol. A primit diploma în percuție jazz la Tirolean Landeskonservatorium iar apoi a terminat studiile de master în același domeniu, la Universitatea Privată Anton Bruckner din Linz. Începând cu anul 2001, Tobias și-a petrecut majoritatea timpului studiind instrumente de percuție din toată lumea, în special framedrums. Principalele surse de inspirație pentru muzica lui Tobias Steinberger sunt tehnicile instrumentelor de percuție din Orientul Apropiat, Turcia, Siria, Africa de Nord și India de Sud.

VIDEO
Noah´s First Breath
City Hymn
Hosent´raga

Eveniment organizat de Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

we also recommend


Concert SPECII | Bistrița
19:00 - Saturday, 10 December
Concert SPECII | Bistrița
Soho Music Hall
QUARTETONE
20:00 - Today, 3 December
QUARTETONE
JazzBook
SWORDS - Spoken Word Sessions
18:00 - Tomorrow, 4 December
SWORDS - Spoken Word Sessions
Club Control
Concert SPECII | CRAIOVA
21:00 - Friday, 16 December
Concert SPECII | CRAIOVA
Cult Music Club
Alex Man & Alex Olteanu
20:00 - Thursday, 15 December
Alex Man & Alex Olteanu
JazzBook