Concert - Gypsy Journey cu David LIVELY, pian si Tatiana SAMOUIL, vioara

Concert - Gypsy Journey cu David LIVELY, pian si Tatiana SAMOUIL, vioara

Concert - Gypsy Journey cu David LIVELY, pian si Tatiana SAMOUIL, vioara

Program

Enesco Impromptu concertant en sol bémol pour violon et piano

Fauré Sonate pour violon et piano N° 1 op. 13 en la

Grieg Sonate pour violon et piano N° 3

Pianist franco-american David Lively este laureat al unor importante concursuri internaționale (Long-Thibaud, Regina Elisabeta, Geneva, Ceaikovski, unde a câștigat Premiul Special pentru Muzică Contemporană, precum și Premiul Dino Ciani de la Scala din Milano)....

Evoluează ca solist alături de numeroase orchestre sub bagheta unor dirijori de marcă precum Erich Leinsdorf, Michael Gielen, Kurt Sanderling, Sir Simon Rattle, Sir Colin Davis, Rafael Kubelik, Pascal Rophé, Michael Tilson Thomas, Kent Nagano, Dennis Russell Davies...

David Lively, al cărui repertoriu, atât ca muzician de cameră, cât și ca solist, este extrem de vast, a înregistrat lucrări monumentale și rar interpretate, cum ar fi Concertul pentru pian, orchestră și cor bărbătesc de Busoni sub conducerea lui Michael Gielen și concertele lui Joseph Marx sub conducerea lui Steven Sloane.

Este, de asemenea, un apărător înfocat al muzicii actuale. Legăturile sale privilegiate cu o serie de compozitori l-au determinat, în special, să înregistreze integrala lucrărilor pentru pian ale lui Philippe Boesmans, să cânte în premieră europeană Riverrun de Takemitsu, trio-ul Cendres de Saariaho, concertele lui William Blank, Cris și, mai recent, Reflecting Black, comandat de Orchestre de la Suisse romande și înregistrat sub conducerea lui Pascal Rophé.

Pasionat de muzica franceză de la începutul secolului al XX-lea, este membru al Academiei de muzică franceză de la Școala Normală. A înregistrat Nocturnele de Fauré, iar în muzică de cameră Sonatele de Fauré, Debussy, Ravel cu violonista Tatiana Samouil și integrala muzicii pentru vioară și pian de Ravel cu violonista Elsa Grether. Fost elev al lui Jules Gentil la École Normale de Musique de Paris, David Lively a fost, de asemenea, timp de 15 ani, director de concursuri la École și predă în cadrul programului Vocations. Este invitat în mod regulat să facă parte din juriile celor mai importante concursuri internaționale.

Discografia sa bogată, apreciată de presa franceză și internațională, reflectă diversitatea repertoriului său și atașamentul său față de patrimoniul muzical al celor două țări ale sale, Franța și Statele Unite ale Americii. Artist angajat, este membru fondator al Asociației Artiștilor pentru Pace.

Născută la Sankt Petersburg într-o familie de muzicieni, Tatiana Samouil a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani. Trei ani mai târziu, a susținut primul său recital și a debutat ca solistă cu Orchestra Națională a Moldovei, condusă de tatăl său, Alexandru Samoila. În 1989 a intrat la Colegiul Academic de Muzică, pe care l-a absolvit în 1993, și și-a continuat studiile cu Serge Fatkulin și Maja Glezarova la Conservatorul Ceaikovski din Moscova. După ce a absolvit în 1999, cu o mențiune specială din partea juriului, a devenit studentă a lui Igor Oistrakh la Conservatorul Flamand din Bruxelles (masterat și Premiul special "Maurice Lefrank" pentru cel mai bun student, 2000). În cele din urmă, în 2001-2002, o bursă i-a permis să studieze cu Jose-Luis Garcia la Conservatorul Reina Sofia din Madrid.

Imediat după ce s-a mutat în Belgia, Tatiana Samouil a câștigat premiile I la Concursul Tenuto al Radioteleviziunii belgiene și la Concursul Henri Vieuxtemps.

(1998). A câștigat mai multe concursuri, cum ar fi Concursul Sibelius (2000), Concursul Regina Elisabeta (2001) și Concursul Ceaikovski de la Moscova (premiul III, 2002).

Din 2001, Tatiana Samouil a cântat ca solistă cu numeroase orchestre: Orchestra Națională a Belgiei, Orchestra Radio Flamandă, Orchestra de Cameră din Toulouse, Orchestra Metropolitană din Lisabona, Deutsches Kammerorchester Berlin, Klassische Philharmonie Bonn... ca să nu mai vorbim de orchestrele din țara sa natală: Orchestra Simfonică din Sankt Petersburg, Orchestra Filarmonică din Nijni Novgorod și Orchestra Națională Rusă. Cântă sub conducerea unor dirijori de prestigiu precum Gilbert Varga, Bjarte Engeset, Alexander Rahbari, Kazushi Ono, Alexander Anissimov, Yurii Bashmet, Dimitry Liss...

Tatiana Samouil predă vioara la Conservatorul Regal din Bruxelles și la Musikene Centro Superior des Arts din San Sebastian. Cântă cu pianistul David Lively și cu propriul Cvartet Malibran și susține numeroase concerte de muzică de cameră cu Vadim Repin, Gautier Capuçon, Gérard Caussé, Nicolas Altstaedt și Antoine Tamestit, printre alții.

Bogata sa discografie a fost aclamată de presa internațională, cum ar fi înregistrarea cu Jean-Jacques Kantoroff și Orchestre de Liège, care a primit un Diapason d'Or, caseta cu muzică de cameră de C. Franck, care a câștigat premiul Caecilia, Double Choc Classica pentru CD-ul Clair de Lune și, în cele din urmă, Gypsy Journey cu David Lively.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe