Cine-concert „Mrs. B’s Horizon”

Cine-concert „Mrs. B’s Horizon”

Cine-concert „Mrs. B’s Horizon”

Vă invităm vineri, 7 iunie de la ora 21:00, la Muzeul Hărților, pentru o vizionare și o audiție inedită. Cine-concertul „Mrs. B’s Horizon” propune proiecția filmului mut „The Smiling Madame Beudet”, acompaniată de un concert live susținut de George Păiș (pian și compoziție), Oana Vardianu (contrabas), Irina Perneș (vioară) și Philip Goron (percuție).

„La Souriante Madame Beudet / Surâzătoarea doamnă Beudet / The Smiling Madame Beudet”, este primul film feminist din istorie, regizat de Germaine Dulac în anul 1923. Un grup de patru tineri muzicieni au colaborat pentru realizarea coloanei sonore, conferindu-i  filmului o nouă existență, după 100 de ani.

Madeleine Beudet și soțul ei au o căsnicie nefericită. El este comerciant de textile, iar ei îi place să citească sau să cânte Debussy la pian. După o dispută domestică, soțul își încuie soția în casă și pleacă singur la teatru. Rămasă captivă și fără pianul mult iubit, Madeleine se lasă pradă imaginației, care se transformă în ceva periculos.

La realizarea coloanei sonore care animă și readuce în discuție pelicula lui Dulac, au participat George Păiș (pian și compoziție), Oana Vardianu (contrabas), Irina Perneș (vioară) și Philip Goron (percuție). Procesul creativ și dedocumentare a durat aproximativ cinci săptămâni și au dezvăluit povești și amintiri fascinante din spatele sunetelor.

Evenimentul este prezentat la Muzeul Hărților în parteneriat cu UCIMR(Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România).

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe