fbpixel
Skip to main content

CARDINAL - It`s a Cardinal Christmas

CARDINAL  - It`s a Cardinal Christmas

It's a Yule Tide Miracle, Josh Homme! Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, cei patru constănțeni vor scutura brazii de globuri și Clujul de Kevin McAllisters pierduți pe-acasă. De sub vâsc se vor auzi colinde bogate în fuzz și distors, dar și multe alte surprize împachetate în atitudinea do-it-yourself ce a consacrat trupa.

Noisehead, EP-ul de debut al trupei, a fost lansat în octombrie 2016, când cei 4 băieți din trupă nu aveau nici 18 ani. Înregistrat într-o casă veche din Aviatorilor cu un minim de posibilități și un maxim de entuziasm, Noisehead a luat prin surprindere scena muzicală românească, debordând energie adolescentină într-un haos musical organizat. După o serie de concerte mai mici în Club Fabrica, pe 2 iunie Cardinal au cântat la Cobra Fest alături de trupe precum We Lost The Sea, Mental Architects și Meniscus. 

Disappearer, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pe băieți prin capitală, unde au avut primul lor concert sold out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța. 

Piesele de pe Disappearer, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe Noisehead, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara (alături de Mars Red Sky, Belzebong și alții la Haywire Festival) cât și Belgrad și Subotica, Serbia. 

Ultimul lor succes a fost pe 27 Octombrie, când au avut plăcerea deosebită de a deschide pentru Vița De Vie la Arenele Romane, unde publicul numeros le-a primit muzica psihedelică cu brațele deschise. De asemenea, ei au susținul în 2018 cel de-al doilea turneu național, care le-a purtat muzica inclusiv și în Ungaria.

Cardinal înseamnă:

  • Victor Dadaciu - bass şi voce 
  •  Daniel Boiangiu – chitară şi voce
  •  Marko Krkljus – chitara
  •  Vlad Niţă – tobe

 

FB: https://www.facebook.com/CardinalBandCta/ 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClxr2XxxjSqBsInu77410dQ 

Bandcamp: http://cardinal-band.bandcamp.com/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/70Tx1VCtBl3Ch2vw6NNr1F?si=puH7mio-Qd2Fk700-atPSw

we also recommend

Méra World Music Barn Festival
1-4 AUG. 2019
Méra World Music Barn Festival


MÉRA, CLUJ/KOLOZS COUNTY, NO. 26, ROMANIA

Drag mi-e cântul românesc Invitați: Aurel Moldoveanu, Mituța și Dumitru Ridescu, Elena Sima, Elena Chirică, Iustina Ispas, Viorica Nica, Aurel Sava, Nicol
30.07.2019
Drag mi-e cântul românesc

Invitați: Aurel Moldoveanu, Mituța și Dumitru Ridescu, Elena Sima, Elena Chirică, Iustina Ispas, Viorica Nica, Aurel Sava, Nicol
Teatrul de Vară "Jean Constantin"

Clubul lui Mickey Show de animație cu mascote și personaje
11.08.2019
Clubul lui Mickey

Show de animație cu mascote și personaje
Teatrul de Vară Jupiter