fbpixel
Skip to main content

Bairam la Clejani

Lăutărie și manele

Bairam la Clejani Lăutărie și manele

După ce a cântat o viață întreagă la nunți și botezuri, apoi pe scene din Europa cu Taraf de Haïdouks, iar anul trecut la festivaluri și în baruri din America, ”Țagoi” (Marin Sandu) dă o mare petrecere în curtea lui din Clejani.

El o să cânte cu gura și acordeonul cele mai frumoase melodii bătrânești împreună cu alți lăutari, iar băieții lui o să cânte manele live cu formația. Nepotul de șase ani o să bage la orgă și o horă, dar și o manea, că le știe deja pe amândouă. Pe lângă muzică, o să poți să te-nfrupți cu mici și legume la grătar și să-ți clătești ochii cu o expoziție foto cu familia Sandu și o proiecție video cu aventurile lui Țagoi din America.

Locurile sunt limitate. Avem doar 100 de bilete, cumpără unul acum!

BILETUL INCLUDE transport dus-întors cu autobuzul (București-Clejani), o porție de mâncare și o băutură din partea casei. Plecarea se va face la ora 20.00 din București, iar întoarcerea la 2 AM și la 4 AM.  


// English

Accordionist and singer Marin “Țagoi” Sandu has spent a lifetime performing for weddings, touring Europe with the legendary Taraf de Haïdouks, performing at festivals and bars in Romania and the U.S. Now he and his family are planning a huge party in their yard in Clejani, and you’re invited!

The evening will start with Țagoi and his traditional lăutar band playing the Romani-Romanian ballads and dances that put Clejani on the map. Then we’ll party until dawn to the raucous sound of live manele (Balkan electro-pop) played by his sons and grandsons. In addition to the concerts, enjoy some food fresh off the grill and check out the exhibitions about Țagoi and his family’s musical adventures.

Spaces are limited to 100 -- reserve your ticket now!

THE TICKET INCLUDES round-trip bus transport to Clejani, a serving of food, and one free drink. The bus will depart from Bucharest at 8:00 PM with return trips at 2:00 AM and 4:00 AM.
 

♬ LINEUP :
9PM - 11PM : Țagoi și formație Bahto Delo Delo
11PM - 4AM : Manele cu Vivi Key și formație


IMPORTANT:
► Întrucât nu există parcare amenajată, nu recomandăm să veniți cu mașina proprie. Dacă alegeți asta, organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru eventuale incidente. // As there is no parking available, we strongly advise against coming with your own vehicle. Transportation is included in the ticket price. The organizers assume no liability for damage or theft incurred by private vehicles.
► Mâncare și băutura se plătește doar cash. Nu există bancomat în apropiere. // The bar and food stand accept cash only and there is no ATM available nearby.
► Accesul cu mâncare și băutură din exterior e interzis. // No outside beverages or food permitted.

 

  ♚   ♚   ♚

Află mai multe despre Țagoi și familia lui  //  About Țagoi and his family:
ŢAGOI: "Aşa drag mi-era de acordeon, că-l pupam noaptea prin somn" (Formula AS, 2017)
Cum e să ieși la colindat cu copiii din Clejani, capitala lăutarilor din România (VICE, 2016)

Filme documentare despre Clejani  //  Documentaries about Clejani:
"No man is a prophet in his own land" (2011, dir. Elsa Dahmani)
"Clejani" (2005, dir. Marta Bergman)
"Lăutarii din Clejani - povestea ultimei generații" (2015, dir. Mihai Voinea și Alex Varninschi pentru Adevărul)

  ♚   ♚   ♚

PRIETENI ȘI PARTENERI MEDIA: VICE, Brrlog, DoR, Scena 9, TOTB, Șapte Seri

ACREDITĂRI JURNALIȘTI: Curtea nu e foarte mare, așa că putem da doar 14 acreditări de presă (maximum două pentru o publicație). Trimiteți un mail la adresa: [email protected].

ABOUT: BAIRAM LA CLEJANI e organizat de Șaraiman, o agenție de evenimente compusă dintr-un grup internațional de artiști și activiști. Șaraiman a fost înființată în 2017 de Ehsan și Shaun, doi muzicieni din Iran și Statele Unite care au venit în România din pasiune pentru muzica lăutărească.

PERSOANĂ DE CONTACT: Shaun Williams (Jean Americanu') - [email protected]

 

we also recommend