fbpixel
Skip to main content

Warm-up OWR11: Soldații. Poveste din Ferentari

Warm-up OWR11: Soldații. Poveste din Ferentari

SOLDAȚII. O POVESTE DIN FERENTARI 

Regia: Ivana Mladenovic

Cu: Adrian Schiop, Vasile Pavel-Digudai

Dramă – România – 2017 – 1h59

Sinopsis:

„Soldații. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

Festivalul Internațional de Film de la Toronto (Secțiunea Discovery), Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian - Premiul Sebastiane - Mențiune Specială, Premiul Decouverte la Festivalul de Film Francofon de la Namur, Mențiune Specială la Festivalul CPH:PIX Copenhaga, Premiul Cel Mai Bun Regizor la Festivalul de Film de Autor Belgrad.

---

În cadrul evenimentelor din seria Warm-up OWR11, luni, 5 martie, începând cu ora 19:30, la Cinema Elvire Popesco va fi proiectat filmului „Soldații. Poveste din Ferentari”, lungmetrajul de debut al Ivanei Mladenovic, inspirat de romanul autobiografic al lui Adrian Schiop. După proiecția filmului, co-directorul festivalului One World Romania Andrei Rus va discuta cu Ivana Mladenovic și echipa filmului despre ce a înseamnat dezvoltarea, realizarea și lansarea unui film cu un subiect controversat în această perioadă tensionată. În lumina ultimelor evenimente – proiecții întrerupte de organizații ultra-ortodoxe în repetate rânduri și locații din București – este momentul propice să discutăm despre eventuale soluții pentru prevenirea acestor situații în viitor. 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
SECRETUL LUI BACHUS / THE SECRET OF BACHUS

Cinemateca Online
Online

UNDEVA ÎN EST / SOMEWHERE IN THE EAST Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
UNDEVA ÎN EST / SOMEWHERE IN THE EAST

Cinemateca Online
Online

The King's Man The King's Man: Începutul
28.01.2022
The King's Man

The King's Man: Începutul
Cinema “Ion Besoiu”, Sibiu - Sala Mică