fbpixel
Skip to main content

LES DEUX AMIS / DOI PRIETENI

LE MEILLEUR DU FESTIVAL DU FILM DU FILM FRANÇAIS

LES DEUX AMIS / DOI PRIETENI LE MEILLEUR DU FESTIVAL DU FILM DU FILM FRANÇAIS

FR RO

De la primele sale ediţii şi până în prezent, Festivalul Filmului Francez a acordat o atenţie deosebită vocilor noi ale cinematografiei franceze, aducând filmele lor în faţa publicului din România. În această secţiune vă propunem să (re)vedeţi 5 filme din ediţiile trecute ale Festivalului, care au marcat debutul regizoral ale unor regizoare şi regizori care s-au impus între timp ca nume inconturnabile. 

Fiecare film este disponibil online, pentru 24h, şi poate fi vizionat de pe întreg teritoriul României. 

Ultimul film pe care vi-l prezentăm în această secțiune este Les deux amis, lungmetrajul care a marcat debutul în regie al cunoscutului actor Louis Garrel. Filmul a avut premiera în 2015 la Cannes, în cadrul Semaine de la critique, și a  făcut parte din selecția FFF 2016. Cel de-al doilea lungmetraj regizat de Garrel, Un homme fidele, a avut premiera la Toronto IFF în 2018 și a câștigat Premiul special al juriului la Transilvania International Film Festival TIFF în 2019. 

 

De: Louis Garrel 

Comedie dramatică – Franţa – 2015 – 1h42

Cu: Golshifteh Farahani, Vincent Macaigne, Louis Garrel

Sinopsis:

Vincent (Vincent Macaigne) o cunoaște pe Mona doar de o săptămână, dar deja s-a îndrăgostit nebunește de ea. El face figurație în filme, ea vinde sandvișuri  într-o gară din Paris. Însă Mona (Golshifteh Farahani) are un secret: în fiecare seară, se întoarce la închisoare. Vincent nu-i înțelege intențiile, așa că îi cere ajutor singurului său prieten, Abel (Louis Garrel), pentru a o cuceri. 

 

Festivaluri și premii: Selecție FFF 2016, Semaine de la critique Cannes 2015, Montreal Festival du Nouveau Cinéma 2015, IndieLisboa International Independent Film Festival 2016 etc. 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
FILIP CEL BUN / FILIP THE KIND

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DOUĂ LOZURI / TWO LOTTERY TICKETS

Cinemateca Online
Online

CIPRIAN PORUMBESCU / THE BALLAD Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
CIPRIAN PORUMBESCU / THE BALLAD

Cinemateca Online
Online