fbpixel
Skip to main content

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – „DELTA BUCUREȘTIULUI”

Grădina cu Filme – Cinema & More

SEARA FILMULUI ROMÂNESC – „DELTA BUCUREȘTIULUI” Grădina cu Filme – Cinema & More

Joi, 21 iulie 2022, de la ora 21:00, te invităm la Seara Filmului Românesc în Grădina cu Filme – Cinema & More, unde vom proiecta filmul documentar „Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici.

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

„Delta Bucureştiului” este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013).

Povestea este spusă prin vocea actriţelor Sandrine Bonnaire şi Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

Povestea unui teren viran.

În anii ‘50-‘60, la Bucureşti, nişte deţinute politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti.

Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare cu specii protejate de plante și animale, un parc natural protejat.

„Delta Bucureştiului înseamnă cinci ani de filmare într-un loc în care am copilărit, un loc care a devenit un adevărat microcosmos urban, dar, mai presus de toate, pentru mine, acest proiect e despre întâlnirile extraordinare cu femei care au născut acolo, în puşcărie. Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc aceste experienţe cu publicul românesc, să ne lansăm împreună într-o discuţie despre trecut şi despre ce rămâne în prezent” - Eva Pervolovici.

Filmul documentar a fost premiat în 2021 la Toronto International Women Film Festival – „Cel mai bun documentar”, Berlin Film Week – „Cel mai bun scenariu” şi nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru „premiul de Excelenţă în Antropologie Vizuală”.

*Subtitrare în limba engleză.

AG

__

*Accesul începând cu ora 20:00

**Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la Casa de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari nr. 7 - deschisă Lu-Vi 14:00-19:00 / Sâ-Du 16:00-19:00)

***Detalii, program și regulam: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DIRECTORUL NOSTRU / OUR MANAGER

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PORȚILE ALBASTRE ALE ORAȘULUI / THE BLUE GATES OF THE CITY

Cinemateca Online
Online

Clouds of Chernobyl, 1986: The Lost Year Proiecție în prezența echipei filmului
04.09.2022
Clouds of Chernobyl, 1986: The Lost Year

Proiecție în prezența echipei filmului
Teatrul Regina Maria

A Higher Law Proiecție în prezența echipei filmului
03.09.2022
A Higher Law

Proiecție în prezența echipei filmului
Teatrul Regina Maria