fbpixel
Skip to main content

Joan Baez: I Am A Noise

english romanian
Joan Baez: I Am A Noise DokStation

Joan Baez: I Am A Noise

DokStation
english romanian

Regie: Karen O’Connor, Miri Navasky, Maeve O’Boyle / USA / 2023 / 1h54min / VO: ENG / SUB: RO

Distribuție: Joan Baez, Mimi Farina, Bob Dylan, David Harris

Un portret onest și generos al legendei folk & activistei cu o voce incredibilă, care, la vârsta de 82 de ani, continuă să lupte pentru dreptate, documentarul Joan Baez I Am A Noise are forma unui jurnal video.

"A more moving cinematic testament to Joan Baez could not exist. Encore, please!" - Hammer to Nail

"Anyone with an interest in the key artists of the counterculture movement will find much to appreciate here." - The Hollywood Reporter

Celebră încă de la vârsta de 18 ani, Joan Baez apare pe coperta revistei Time la 21 de ani și este supranumită „Regina Folk” la începutul anilor ’60. Este un reper cultural și o sursă de inspirație pentru o generație întreagă de muzicieni, de la Joni Mitchell și Leonard Cohen, la Bob Dylan și Patti Smith. Dar talentul său este dublat de interesul pentru politică. Cu mult înainte ca activismul să fie la modă printre vedete, Baez și-a folosit influența și convingerile pacifiste pentru a lupta împotriva nedreptăților.

Joan Baez I Am A Noise prezintă un portret psihologic intim al legendarei cântărețe și activiste, bazat pe o arhivă vastă de home movies, jurnale, lucrări de artă și înregistrări audio. Baez este transparentă și onestă în ceea ce privește viața sa, atât pe scenă cât și în afara ei, de la problemele emoționale care o macină și povestea de dragoste din tinerețe, cu Bob Dylan, la lupta pentru drepturi civile, alături de Martin Luther King. O poveste sinceră despre o legendă vie, documentarul este o explorare extrem de personală a vieții unei artiste care nu s-a dezvăluit în totalitate publicului, până acum.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


CROAZIERA / THE CRUISE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CROAZIERA / THE CRUISE
Online
ZIDUL / WALLED UP Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ZIDUL / WALLED UP
Online
Vinovatul / The Guilty smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Vinovatul / The Guilty
Online
Playback Caravana TIFF la Brașov
19:00 - Saturday, 7 October
Playback
Centrul Cultural Reduta Brașov