fbpixel
Skip to main content

I COMETE/ COMETELE

18+

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

I COMETE/ COMETELE FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2022 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

18+ FR RO

Regie: Pascal Tagnati

Cu: Jean-Christophe Folly, Pascal Tagnati, Cédric Apietto, Apollonia Bronchain Orsoni

Experimental – Franța – 2021 – 2h07 +18

Secțiune: Competiția Tinere Talente Lungmetraj

Sinopsis:

Corsica, un mic sat. Copiii înveselesc străzile, adolescenții își fac de cap, adulții discută despre viitor, în timp ce bătrânii se gândesc la trecerea timpului. Cei care nu au plecat niciodată le urează bun venit celor întorși din străinătate. Familia și prietenii de lungă durată împart împreună acest moment prețios în munți. Sub soarele arzător și în sunetul unor râsete unduitoare, vara suspendă timpul, dar nu vindecă toate rănile.

Festivaluri și premii: Premiul special al juriului - Rotterdam IFF, selecție ACID - Cannes, Stockholm IFF,  Mostra - São Paulo, Ghent Film Festival, New Horizons IFF Polonia, Moscova IFF,  FICUNAM Mexic

Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez şi de TV5 Monde. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Pascal Tagnati

Născut în 1982, în Ajaccio, Pascal Tagnati este actor, scenarist și regizor. În fața camerei, s-a remarcat în filmele regizate de Lucie Borleteau (Fidelio), Delphine Leoni (La nuit est là), Sarah Arnold (Fabula Rosa), Thierry de Peretti (Sleepwalkers), Antonin Peretjatko (Struggle for Life), Lavinie Boffy (La vie ou la pluie). Pe scenă, a jucat sub regia lui François Orsoni, a lui Jean-Christophe Meurisse, a lui Thierry de Peretti, a lui Cristèle Alves Meira, pentru grupul Les Chiens de Navarre și în propriile producții. În filmele sale, Pascal Tagnati este un observator al timpului său, al contemporanilor săi sau al propriului sine, cu umor, sensibilitate și melancolie. I Comete este debutul lui în lungmetraj.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DATORIE ȘI SACRIFICIU + ECATERINA TEODOROIU / DUTY AND SACRIFICE + ECATERINA TEODOROIU

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
THE DOWRY

Cinemateca Online
Online

ALI(E)NARE / FALLING smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
ALI(E)NARE / FALLING

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

Ficțiune + Student + Animație Bucharest Short Film Festival 2022
04.07.2022
Ficțiune + Student + Animație

Bucharest Short Film Festival 2022
Cinemateca Eforie