DE-AȘ FI HARAP ALB / THE WHITE MOOR

DE-AȘ FI HARAP ALB / THE WHITE MOOR Cinemateca Online

DE-AȘ FI HARAP ALB / THE WHITE MOOR

Cinemateca Online

România / 1965 / 82’ / color / Basm / AG 

Regia: Ion Popescu-Gopo

Scenariul: Ion Popescu-Gopo, adaptare a poveștii cu acelasi titlu de Ion Creangă

Cu: Florin Piersic, Lica Gheorghiu, Irina Petrescu, Cristea Avram, Eugenia Popovici, George Demetru, Fory Etterle, Emil Botta, Liliana Tomescu, Florin Vasiliu, Puiu Călinescu, Mircea Bogdan, Viorel Manta, Septimiu Sever, Constantin Codrescu, Nae Roman, Nucu Păunescu, Paul Sava, Anca Pandrea

Produs de: Studioul Cinematografic București 

Filmul relatează visul unui fiu de împărat care îşi imaginează că este Harap Alb (Florin Piersic). Printr-un vicleşug al Spânului (Cristea Avram), el devine robul acestuia şi este trimis să i-o aducă pe fata lui Verde Împărat. După ce, la capătul a numeroase încercări în care este ajutat de Gerilă (Puiu Călinescu), Flămânzilă (Mircea Bogdan), Setilă (Florin Vasiliu), Ochilă (Liliana Tomescu ) şi Pasărilă (Viorel Manta), reuşeşte să o câştige pe fată, eroul se întoarce şi se confruntă şi cu Spânul pe care îl învinge, salvând astfel împărăţia tatălui său. Când se trezeşte din somn şi pretinde de la tatăl său mulţumiri pentru că i-a salvat împărăţia, tânărul este alergat prin curte de împăratul care dorea să-l pedepsească pentru obrăznicie.

Filmul a avut premiera în România în data de 15 noiembrie 1965. A primit mai multe premii între care Premiul pentru originalitatea regiei la Festivalul Internațional de Film de la Moscova în 1965. 

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
Order

12 lei


Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Iancu Jianu haiducul Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Iancu Jianu haiducul
Online
DOI VECINI / TWO NEIGHBOURS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DOI VECINI / TWO NEIGHBOURS
Online