fbpixel
Skip to main content

Concert Vijay Iyer Trio

+ Proiecție Radhe Radhe: Rituri de Holi

Concert Vijay Iyer Trio + Proiecție Radhe Radhe: Rituri de Holi

O seară excepțională de jazz de înaltă clasă, înnobilată de o bogăție de superlative:

Pianist-compozitor cu 20 de albume publicate, profesor permanent la Harvard, Vijay Iyer este "Artistul Anului 2015" și "Pianistul Anului 2014" conform Downbeat, cel mai sever clasament de jazz din lume, realizat de 63 de ani încoace pe baza votului criticilor de profil din întreaga lume.

Vijay Iyer vine la București cu trio-ul său, desemnat tot de Downbeat, în 2015, drept "Cel mai bun grup de jazz al anului 2015".

Cu Vijay la pian, Marcus Gilmore la percuție, Stephan Crump la bass, Vijay Iyer Trio și-a câștigat renumele prin 2 albume aclamate și influente:

HISTORICITY, nominalizat la Grammy pentru "Cel mai bun Album de Jazz Instrumental" și votat „Albumul de Jazz numărul 1” în 2009 de către ziarele New York Times, Los Angeles Times, Chicago Tribune, Detroit Metro Times, sondajele Village Voice Jazz Critics Poll și Downbeat International Critics Poll.

ACCELERANDO, votat "Albumul de Jazz al anului 2012", în cadrul a 3 sondaje diferite la care au participat sute de critici din toată lumea. 

BREAK STUFF (2015), "al treilea şi cel mai bun album al trio-ului D-lui Iyer" (New York Times) şi al 20-lea album lansat de Vijay Iyer ca lider, a fost produs de Manfred Eicher pentru ECM. Albumul a primit de la revista Downbeat mult râvnitele cinci stele, iar ziarul german Die Zeit a declarat cu entuziasm "Acest album este foarte, foarte, foarte bun... la fel de uimitor, precum este de ameţitor."

După cum remarca DownBeat, “Vijay Iyer Trio este, în esenţa sa, o trupă care funcţionează", distinsă mai ales printr-o profundă unitate, aparent fără efort, dezvoltată ca urmare a peste sute de spectacole realizate în aproape zece ani. Howard Reich a scris în The Chicago Tribune, "Cei trei muzicieni, practic, au devenit un singur organism ritmic ... una dintre cele mai mari unităţi de ritm ale zilei de azi." Revista britanică Jazzwise a mers atât de departe încât să spună, "Vijay Iyer Trio are potenţialul de a schimba pentru totdeauna scopul, ambiţia şi limbajul pianului jazz."

Concertul va începe la ora 20:00. În deschiderea concertului, de la ora 18h30, va fi proiectat filmul ‘’RADHE RADHE: Rituri de Holi” (2014), având coloana sonoră semnată de Vijay Iyer.   Pelicula este produsul multimedia al colaborării dintre Iyer și cineastul Prashant Bhargava. Acesta din urmă a fost inspirat de “Ritualul primăverii” al lui Stravinsky pentru a monta un ghid video spiritual despre un alt ritual al primăverii: faimosul festival hindus Holi, care celebrează dragostea dintre divinitatea Krishna și iubita lui, Radha.

Un eveniment propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în colaborare cu Centrul Cultural Rabindranath Tagore.

Evenimentul va marca debutul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului „Namaste India”.

Biletele costă: cat.I-135 lei, cat.II-100 lei

Reducere de grup (pentru minim 5 bilete cumparate): cat.I-105 lei, cat.II-70 lei

 

we also recommend