„Noaptea de foc“ de Eric-Emmanuel Schmitt–lansare cu spectacol lectura la Humanitas Cişmigiu

Eveniment cu Chris Simion, Cristian Iacob, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu
„Noaptea de foc“ de Eric-Emmanuel Schmitt–lansare cu spectacol lectura la Humanitas Cişmigiu Eveniment cu Chris Simion, Cristian Iacob, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu

„Noaptea de foc“ de Eric-Emmanuel Schmitt–lansare cu spectacol lectura la Humanitas Cişmigiu

Eveniment cu Chris Simion, Cristian Iacob, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 25 ianuarie, ora 19.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului Noaptea de foc al celebrului scriitor şi dramaturg francez Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment vor participa Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu şi Marius Constantinescu. Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction, va fi moderatorul serii. Cristian Iacob va oferi publicului un scurt spectacol lectură din roman în dramatizarea şi regia lui Chris Simion.

Bine-cunoscutul autor al romanelor Oscar și Tanti Roz și Evanghelia după Pilat publică de această dată o carte autobiografică despre miracolul petrecut cu mai bine de jumătate de secol în urmă, care avea să-i influențeze decisiv viața și scrisul, oferindu-ne o poveste vie, concisă despre noaptea sa de foc, după cum Pascal și-a numit propria noapte mistică.

„Îmi schimbasem concepția despre călătorie: destinația contează mai puțin decât renunțarea. A pleca nu înseamnă a căuta, ci a părăsi totul, apropiați, vecini, obiceiuri, dorințe, opinii, pe tine însuți. Nu are rost să pleci decât ca să te abandonezi necunoscutului, neprevăzutului, posibilităților infinite, chiar imposibilului. A pleca înseamnă să-ți pierzi reperele, stăpânirea, iluzia că știi și să fii dispus să întâmpini ceea ce e ieșit din comun. Adevăratul călător rămâne fără bagaje și fără țintă.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

La 28 de ani, autorul-personaj pleacă într-o călătorie în Sahara împreună cu un prieten regizor, pentru a scrie un scenariu de­spre misticul Charles de Foucauld. În timpul expediției, se rătăcește de grupul de excursioniști și de ghidul tuareg și este nevoit să petreacă o noapte singur în imensitatea muntelui Hoggar. Rămas fără mân­care și fără apă, în frigul nopții deșertice, simte cum se deșteaptă în el o forță arzătoare care-i dă încrederea că nu e totul pierdut și puterea să se întoarcă nevătămat, după un urcuș ca o cursă a supraviețuirii, un urcuș real și simbolic totodată. Éric, occidentalul, intelectualul, filozoful raționalist convins că oamenii sunt doar praf de stele în mijlocul universului infinit, își vede zdruncinate toate certitudinile: focul pe care l-a trăit ca pe o imensă împăcare, libertate și bucurie salvatoare poartă oare numele de Dumnezeu?

En ce moment, nous n'avons aucune représentation future programmée.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe