Theater
23 Dec 2019

Top 3 spectacole la POINT în 2019


De-a lungul celor câțiva ani de existentă, POINT a sprijinit scena teatrului independent prin producția a 7 spectacole printre care se regăsesc O mie de motive și Menajeria de sticlă. În 2018 au fost produse două noi spectacole: Vara în care mama a avut ochii verzi și My Arm, iar anul acesta a avut loc premiera A New and Better You.

Dar care au fost cele mai populare în rândul publicului? Potrivit numărului de bilete vândute prin Eventbook, în anul 2019, spectacolele puse în scenă la POINT și pe care le puteți vedea și anul viitor sunt următoarele:

1.      O mie de motive

O mie de motive spune povestea unui om care în diferite etape ale vieții caută lucrurile frumoase din oameni și din tot ce-l înconjoară, ca să înțeleagă mai bine cine este și ce-i cu lumea asta!

(Horia Suru)

Duncan Macmillan e pescarul care aruncă momeala.

Horia Suru e scafandrul care stă la pândă și o vede.

Iar eu sunt doar un peștișor rătăcit, care pică în plasa celor doi complici.

Tot ce contează e că am cel puțin o mie de motive să mă duc la teatru.

(Florin Piersic jr.)

Bilete disponibile aici.

2.      Mama în care mama a avut ochii verzi

Publicul va fi primit ca într-o galerie de artă, pentru a vizita memoria afectivă a protagonistului, amintirile acestuia, extrase cu delicatețe prin mijloace multimedia (video-proiecții, sunet)

Fiecare participant la spectacol va auzi în căști “semne ale inimii” greu de rostit cu voce tare.

În acest traseu introspectiv, participanții sunt confruntați cu lupta lui Aleksy pentru acceptarea propriei identități, revolta adolescentină, furia devastatoare, frica de moarte, până în momentul în care toate sunt topite de o iubire copleșitoare pentru mama muribundă… el care o urâse în toți acești ani.

Bilete disponibile aici.

3.      A New and Better You

Construită parțial ca un TED talk motivațional, parțial ca un vlog pentru “healthy lifestyle”, piesa lui Joe Harbot, amuzantă și fluidă, urmărește o tânără fată, Edith Alibec, aflată într-o călătorie “from zero to hero”, de la a fi nimeni la a fi cineva. Ajutată de doi guru perfecți, Judith State și István Téglás, ea reușește să se transforme în cea mai bună versiune a ei.

Bilete disponibile aici.

Am întrebat și fanii de pe pagina noastră de Facebook care a fost spectacolul lor preferat de la POINT în 2019, indiferent de anul premierei sau de continuitatea în anul viitor, iar rezultatele sunt mai jos:

1.      De ce fierbe copilul în mămăligă

2.      O mie de motive

3.      Zic Zac / Vara în care mama a avut ochii verzi

Printre preferate se regăsesc O mie de motive și Vara în care mama a avut ochii verzi, dar și alte două spectacole care nu se mai regăsesc în stagiunea curentă la POINT.

Așteptăm cu interes să aflăm ce urmează în 2019!

Program complet și bilete aici.