15 Jan 2020

Film, teatru, muzică & Co. [17-19 ianuarie]


Tu ce faci în weekend? Poate un film bun la cinematograf? Avem Oscar Weekend la Cinema Elvire Popesco, nu poți să pierzi ocazia de a vedea o selecție interesantă pe marele ecran; Amadeus, un film cu 8 premii Oscar la Cinemateca Eforie; dar și altele, vezi mai jos.

La teatru avem mai multe opțiuni în fiecare zi: Apollo111 Teatrul, unteatru, Teatrul InDArt, Teatrul de Artă București, POINT, Teatrul Coquette și REACTOR. Mai multe despre spectacole poți afla în continuare. În plus, avem o secțiune de spectacole pentru copii.

La capitolul muzică, avem folk la Casa Caragiale și un spectacol la Opera Maghiară Cluj. Însă, vă încurajăm să intrați la secțiunea Muzică pentru alte concerte în timpul săptămânii.

FILM

Cinema Elvire Popesco, Oscar Weekend 2020

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

Bilete disponibile aici.

Cinemateca Eforie, Amadeus

Filmul, inspirat din viața lui Wolfgang Amadeus Mozart (jucat de Tom Hulce), a câștigat 40 de premii (dintre care 8 Premii Oscar), fiind nominalizat pentru 53 de distincții.

Vineri, 17 ianuarie, ora 16:00 și duminică, 19 ianuarie, ora 14:00, bilete disponibile aici.

Cinema Union, Distanța dintre mine și mine

Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problemă pentru noul-instalat regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, culminând cu exilul impus în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Vineri, 17 ianuarie, ora 20:00 și duminică, 19 ianuarie, ora 14:00, bilete disponibile aici.

Cinema Florin Piersic, Premieră Bad Boys for Life / Băieți răi pe viață

Marcus Burnett (Martin Lawrence ) este acum inspector de poliție în timp ce Mike Lowery (Will Smith) trece prin criza vârstei mijlocii. Cei doi detectivi fac din nou echipă când un mercenar albanez, căruia i-au ucis fratele, le promite un bonus important.

Vineri, 17 ianuarie, ora 18:30, program complet și bilete disponibile aici.

TEATRU

Apollo111 Teatrul, Medea’s Boys

Discriminarea de gen a dominat arta, cultura și viața ultimelor milenii “MEDEA’s BOYS”  ilustrează o “demontare” regizorală a legendei Argonauților și Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor.

Vineri, 17 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici

unteatru, Cinci ore cu Mario

Buni și răi. Cei buni la dreapta, cei răi la stanga. Asta ne-au învățat, nu? Iar noi, în loc să ne dăm osteneala să privim în forul nostru interior, preferăm să acceptăm și gata. Toți suntem buni și răi, și asta în același timp. Mai bine s-o recunoaștem fățiș decât să ne petrecem viața inventându-ne argumente. Și nu e oare semnficativ faptul că însuși conceptul de dreptate coincide, de fiecare dată, în mod ciudat, cu interesele noastre?

Vineri, 17 ianuarie, ora 19:30, bilete disponibile aici.

Teatrul InDArt, Peer Gynt

Iată firul roșu, care străbate această creație dramatică, ce pulsează cu o puternică încărcătură spirituală. 

Din păcate, prin neștiința sa despre destin, libertate și mântuire, precum o corabie fără cârmă, Peer Gynt e purtat în derivă, pe oceanul vieții, târât în situații pe cât de diverse și ispititoare, pe atât de extreme și de nepătruns. 

Însă, călătorul cunoaște lumi, iar experiența sa îl îmbogățeste.

Vineri, 17 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Teatrul de Artă București, Insomniacii

O comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat.

O comedie nebună, cu și despre nebuni și nebunie. 

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19:15, bilete disponibile aici.

POINT, O mie de motive

"O mie de motive" spune povestea unui om care în diferite etape ale vieții caută lucrurile frumoase din oameni și din tot ce-l înconjoară, ca să înțeleagă mai bine cine este și ce-i cu lumea asta! (Horia Suru)

Duminică, 19 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Teatrul Coquette, Premiera Audiția

Punctul de plecare e un text de Vasili Șukșin. Un text savuros, plin de umor și de neprevăzut. "Audiția" e un spectacol proaspăt, modern, viu, presărat cu momente de un umor irezistibil și, în același timp, cu multă candoare, melancolie și tristețe. 

Duminică, 19 ianuarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

REACTOR, Îmi place sushi

Mie mi-e frică, ție ți-e frică, nouă ne e frică. Și de foarte multe ori ne e frică de celălalt. Sau de ceilalți. Ne simțim în pericol unii lângă alții și asta ne face să căutăm posibilități de a ne elimina reciproc. 

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

SPECTACOLE PENTRU COPII

Teatropolis Junios, Cei trei purceluși & Live Piano

Măi, Purcei, Purcei, Purcei, faceți să rămâneți 3! Ia vedeți cum construiți, ce metodă folosiți ca să fiți la adăpost. Zău așa...Nu are rost...Să ajungeți prânz de Lup... 

Cum s-or descurca sau nu, ai să vezi de vii și tu! Știu să cânte, să danseze, sigur o să ne distreze...Chitaristul nostru-n strună le-o cânta...Cei ce se-adună vor râde multicolor- promisiune marca Teatropolis Junior! 

Veselie, dans, umor, muzică originală, acompaniament Live, de pian - cu toate vă așteptăm, și mult drag, să vă-ncântăm! 

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Minireactor, Premieră Tărâmul de Mijloc

„Tărâmul de Mijloc” este un spectacol de animaţie ce îşi propune să aducă în faţa copiilor teme important precum diversitatea şi toleranţa. Prin încercările celor doi conducători de a găsi o cale de mijloc şi de a evita un dezastru, cei mici sunt familiarizaţi cu idei precum acceptarea sau respectul reciproc. 

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Peripeții în Regat – Adapare după povestea Frozen

Porțile Castelului de gheață s-au deschis cu noi aventuri pentru toți copiii! Vino să-ți întâlnești personajele preferate: Regina cu puterile sale magice, curajoasa Prințesă, Prințul, Renul prietenos și Omul de Zăpadă. 

Sămbătă, 18 ianuarie, 2 reprezentații la Cluj-Napoca, bilete disponibile aici.

Vezi toate spectacolele pentru copii aici.

MUZICĂ

Casa Caragiale, Concert de folk Marius Batu

Marius Batu este un interpret român de muzică folk care s-a remarcat în lumea muzicii românești încă din 1977, anul în care a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis.

La sfârșitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Batu și Eugen Baboi s-au reunit în fața publicului românesc și au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon. 

Vineri, 17 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Opera Maghiară Cluj, Selmeczi György: A Keónikás / Selmeczi György: Cronicarul

Duminică, 19 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Ne vedem acolo! Weekend plăcut!