Workshop: Being Present

cu ALEXIS FOUSEKIS
Workshop: Being Present cu ALEXIS FOUSEKIS

Workshop: Being Present

cu ALEXIS FOUSEKIS

Eveniment organizat de: 

Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti, in parteneriat cu LINOTIP Centru Independent Coregrafic

Scopul acestui workshop este de a te familiriaza și a-ți accepta limitele fizice, de a-ți îmbunatăți relația cu tinei însuți, cu spațiul care te înconjoară și cu cei cu care lucrezi, astfel încât te poți exprima și comunica liber prin intermediul limbajului corpului. Ești în prezent. Ești.

Program Workshop: 1,2,3, iunie, interval orar 10:00-13:00

Linotip – Centru Independent Coregrafic, Strada Ion Brezoianu  

Nr. 23-25 - Palatul Universul, corp B, Etaj 1 – București

Descriere Workshop:

“Being Present” — Αccept, learn, testify, exist

A fi prezent – acceptă, învață, fii martor, fii

Începutul workshop-ului este probabil partea cea mai importantă, atunci când participanții devin conștienți de simțurile lor în timp si spațiu exersând principiile de bază ale dansului contemporan, principii care le activează corpul și memoria ce se află în interiorul acestuia. Apoi urmează un set de exerciții de improvizatie ce implică mai multe grade de dificultate și mișcăre în spațiu, cu scopul ca fiecare să-și gasescă proprpiile modele de mișcare. Cursul propune o fraza de mișcare extensivă ce se bazează pe tehnici de dans (Graham, Limon, Release) îmbinate cu elemente acrobatice, așa cum tehnica de teatru în mișcare a lui Robert Wilsona fost influențată de tehnicile lui Butoh și Kabuki (grounding, release și energy management). La fina, cu toate elementele învățaet de-a lungul workshop ului se va construi o coregrafie ce va fi prezentată în fața colegilor. 

Biografie:

Alexis Fousekis este dansator, performer, coregraf și professor de dans stabilit în Grecia. El a studiat dansul contemporan la Școala Naționlă de Dans din Atena, Grecia, iar după absolvire a obținut o bursă la Școala Martei Graham din New York. Alexis face parte din echipa artistică a lui Robert Wilson la următoarele producții: 

1) “Oedipus Rex” – Teatrul Antic din Pompei, Teatrul Național din Napoli (Teatrul Mercadante), Teatrul Antic din Epidarus, Festivalul “Theatre Olympics” din St. Petersburg, Festivalul Teatrului Național din Budapesta, “Teatro Olympico” din Vicenza (Italia);

2) “Massiah”- ca solist la evenimentul “Săptămâna Mozart 2020” care a avut loc la Casa lui Mozart în Salzburg (Austria), Teatrul Champes Elysse în Paris și Grand Theatre de Geneve (Elveția)

3) “Bach 6 Solo” cu Jenifer Koh, coregrafiat de Lucinda Childs la Chapelle Saint-Louis de la Salpetriere din Paris.

Alexis este de asemenea parte din echipa de producție de la Watermill Center din New York. El a coloborat cu mai mulți artiști: Linda Kapetanea și Jozef Frucek, The Rootlessroot Dance Company ,într-un turneu în mai multe orașe (Lichtenstein, Geneva, București – Festivalul “Like CNDB 2017” si Shatin Town Hall – Festivalul Cultural din Hong Kong în 2016); Dionysis Savopoulos și Ermis Malkotsis în spectacolul “Plutus”; Konstantinos Rigos în spectacolul “Arkadia”; Marianna Kavallieratos în performance-urile Stream, Death and They; Giannis Kakleas In piesele Acharnes, Killing Game, Le Misanthrope, Cyrano de Bergerac; Thomas Moschopoulos în Mojo and Shades in Hades (Alternative Stage of GNO); Euripides Laskaridis în Ridicule and Transformation and The Walk; Stella Fotiadi în Hands/Χέρια și Seeking Bliss; Giannis Antoniou în “Memoirs of a Sailor” la Opera Națională din Kuweit; Athanasia Kanellopoulou în “Exodus” la Festivalul de dans Ramallah din 2019; Michalis Theophanous în “Sans Word” and Tzeni Argyriou în “Synomilies”. 

Alexis a câștigat premiul Stavros Niarchos Foundation Artist Fellowship by ARTWORKS (2021), iar din 2011 susține workshop-uri de dans contemporan și improvizație în mai multe școli de dans din Grecia. El este membru activ la Aliki Kontziou Gousa (din 2011) și al Școlii de Dans Michalis Nalmpantis Fix (din 2017) pregăting tinerii dansatori pentru a suține examenele la Școala de Dans de Stat și la Ministerul Culturii. În 2020 el a început colaborarea cu “Athens Conservatoire” sub supravegherea directorului artistic Lila Zafeiropoulou ca profesor pentru orele dedicate profesioniștilor și pre-profesioniștilor. 

Fundația Culturală Greacă din București are ca scop, încă de la înființarea ei, în 2008, promovarea culturii, civilizației și limbii grecești în România, prin diverse evenimente culturale — spectacole, expoziții, concerte, conferințe etc. —, multe dintre acestea fiind organizate împreună cu parteneri locali. FCG face parte din rețeaua națională a institutelor culturale EUNIC.

LINOTIP Centru Independent Coregrafic este un studio de spectacole si performance-uri de dans contemporan si physical theatre. Manifestarile cultural-artistice pe care le organizam contin de asemenea cursuri si ateliere de dans contemporan coordonate de coregrafi profesionisti, conferinte si proiectii de film de dans.

Am creat LINOTIP din nevoia de a oferi diversitate în ponderea de spaţii independente, de a pune in valoare dansul contemporan şi importanța prezenţei acestuia în segmentul artelor performative naţionale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe