fbpixel

Sub apă

14+
Sub apă Spectacol invitat

Sub apă 14+

Spectacol invitat

O femeie nu știe să facă pluta. Încercările ei de a rămâne la suprafață o poartă printr-un mediu fluid al amintirilor, unele distorsionate, altele imaginate. Singurătatea e spartă de patru voci care oscilează între compasiune și sabotare. Fricile se depun în straturi de intensități și consistențe diferite. Aproape întotdeauna există cel puțin o luminiță aprinsă.

 

De: Ioana Toloargă

Regia: Olivia Grecea

Scenografia: Mihai Păcurar

Mișcarea scenică: Ferenc Sinkó

Muzica: Condurat Alexandru

Distribuția: Andrada Balea, Christian Har, Oana Mardare, Alina Mișoc, Tavi Voina

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

_____________________________

Subiect: coliziuni emoționale

Gen: epifanie introspectivă

Atmosferă: plutire lo-fi

_____________________________

Durata: 110 min.

Vârsta: 14+

_____________________________

„Am scris despre frici, care capătă relief și transparențe – ca niște pârâiașe fisurând un perete de calcar. Despre ecourile Sudului meu și ale Caloianului. Despre viață, în care te arunci fără să știi să înoți. Și te tot înveți: că ai un corp, o familie, o voce, mai multe – prietene și străine, în același timp. Am scris despre ea. Despre lumea văzută prin straturi de neîncredere, frustrare, autopuniție, spaime, ca prin apă. O lume în care nu știi unde se termină satul și unde începe asfaltul, unde se termină magicul și începe banalul, unde se termină viața și începe moartea. Lumea în care începi să te vezi limpede.” (Ioana Toloargă, autoarea textului)

 

„Eram mică și am intrat în mare. Mama sau tata sau mama și tata mă țineau de mână când un val m-a dat peste cap. Marea Neagră are valuri puternice. Am dat de nisipul de pe fund și un timp care a părut foarte lung m-am zbătut sub apă. Într-o singurătate imposibil de descris. Pentru mine marea e liniștea care învelește frica.” (Olivia Grecea, regizoarea spectacolului)

___________________________

Reactor de creație și experiment funcționează din 2014 ca studio de teatru și producător de spectacole. Principalele direcții de interes sunt dramaturgia contemporană, experimentul și cercetarea artistică, istoriile personale și istoriile recente. Spectacolele Reactor se construiesc pe idei originale, în jurul unor teme strâns legate de contextele sociale prezente sau istorice, documentate și, de multe ori, trecute și prin filtrul experiențelor personale ale artiștilor creatori. Echipa Reactor e formată din actori, dramaturgi și regizori care testează permanent formule de lucru, modalități de creație artistică contemporană și limbaje noi de adresare și comunicare cu publicul.

_____________________________

 

Spectacolul face parte din programul de rezidențe de scriere dramatică Drama 5, aflat la a șaptea ediție. Drama 5 este un proiect Reactor de creație și experiment care susține dezvoltarea dramaturgiei românești, printr-un program anual de rezidențe de scriere dramatică oferită unui număr de cinci autori. Programul se desfășoară sub mentoratul Alinei Nelega, scriitoare și cadru universitar.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

figyelmedbe ajánljuk


FAMILIE NORMALĂ.JPEG
20:00 - Vasárnap, 14 Április
FAMILIE NORMALĂ.JPEG
Apollo111 Teatrul
PINOCCHIO I Botoșani
17:00 - Vasárnap, 21 Április
PINOCCHIO I Botoșani
CINEMA UNIREA
Epoca de aur
20:00 - Péntek, 12 Április
Epoca de aur
FF Theatre-Centru Vechi
INTERLUDII de Eugene O”Neill
19:00 - Csütörtök, 11 Április
INTERLUDII
Teatrul de Artă Deva