Scene din viața familiei Stuck (Spectacol Lectură)

14+ română
Scene din viața familiei Stuck (Spectacol Lectură) de Oana Hodade

Scene din viața familiei Stuck (Spectacol Lectură) 14+

de Oana Hodade - Teatru
română

Scene din viața familiei Stuck” pornește de la o arhivă de fotografii găsită la piața de vechituri - fotografii de familie, surprinse de-a lungul anilor. Trecând de avalanșa de emoții contradictorii care vin la întâlnirea cu un astfel de obiect - o bătălie constantă între curiozitate și distanță etică - zecile de imagini lasă loc de infinite proiecții personale legate de conceptul de familie. Persoanelor din imagini le-am atribuit nume și identități imaginate și le-am inventat o viață posibilă. E un joc al subiectivităților, un caleidoscop al memoriei. Cine poate ști cât de aproape e această realitate imaginată de cea reală? Pot ele să coexiste, fără să se anuleze reciproc?
Piesa vorbește și despre întâlniri aleatorii care prind însemnătate și scene cotidiene scoase din anonimat.

Scrisă în cadrul rezidenței Drama 5, ediția a VI-a, de la Reactor de creație și experiment, piesa face parte din proiectul de lungă durată „The Stucks”, construit în jurul acestei arhive foto și dedicat familiei, memoriei și absenței. Textul face parte din selecția Eurodram 2022 și a primit premiul UNITER pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”. 

autoarea, Oana Hodade, este artistă interdisciplinară, performer și autoare, și lucrează predominant în teatru și artele performative. Subiectele principale în practica ei sunt memoria, arhivele și limbajul și este interesată de o comunicare directă și emoțională ca răspuns la gândirea conceptuală în artele contemporane. În lucrările ei, explorează fragilitatea, intimitatea, ritualurile&rutinele vieții cotidiene, urbanismul și spațiul personal, cu ajutorul performativității, imaginii, textului și sunetului. Prin practica ei recentă, Oana își propune să aprofundeze intersecția dintre narațiune și acțiune în teatru și ideea de teatru ca spațiu multidisciplinar. Deseori, căutările ei se intersectează cu filosofia și antropologia.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe