PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?

PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE? SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 13-a

PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?

SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 13-a

Distribuție: Marcel Iureș și George Mihăiță
Regizor: Alexandru Dabija
Coloana sonoră: Ovidiu Păcurar
Muzica: Răzvan Mirică
Foto: Alexandru Iureș

Într-un dialog savuros, doi mari actori – Marcel Iureș și George Mihăiță – îi întruchipează pe Ilie Moromete și Cocoșilă, celebrele personaje create de Marin Preda în romanul „Moromeții“. Ei reconstruiesc prin poveștile lor, cu tușe comice și sarcastice pe alocuri, întotdeauna surprinzător de autentice, complexul univers uman dintr-un sat românesc.

Plecând de la romanul lui Marin Preda, Cătălin Ștefănescu a creat un text proaspăt, care aduce la suprafață actualitatea temelor. Direcția regizorală a lui Alexandru Dabija ține în echilibru jocul actoricesc între tragedie și comedie, acaparând atenția audienței în tensiunea fiecărei scene, de la început până la sfârșit.

“Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are ”casă la țară”. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd “intri în manuale”. Sau cînd breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mîncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”.

Alexandru Dabija

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe