Reality Check cu Denis Bolborea & Dans Liber cu Valentina De Piante

Reality Check cu Denis Bolborea & Dans Liber cu Valentina De Piante

Reality Check cu Denis Bolborea & Dans Liber cu Valentina De Piante

Coregraf/performer - Denis Bolborea, artist vizual - Andrei Cozlac, light design Alexandros Raptis. O producție Indie Box.

"Reality Check" este un solo performativ din trilogia "Singing Bodies", în care artistul testează limitele realității corpului și spațiului, traversând un drum presărat cu o varietate de situații și ipostaze. Acest spectacol se situează la punctul de întâlnire dintre dans contemporan, live looping vocal, videoproiecție și text, îmbinând armonios muzica, mișcarea și un text plin de umor, pentru a oferi o experiență memorabilă și provocatoare publicului.

Pe parcursul spectacolului, performerul explorează în mod constant conceptul de realitate subiectivă, prin verificarea simțurilor și senzațiilor, inspirat de improvizațiile subtile din diverse spații publice. Performance-ul prezintă un parcurs între discursuri suprapuse, reflectând ritmul alert al orașului și al gândurilor proprii, în timp ce investighează capacitatea corpului de a se conecta cu mediul înconjurător și impactul prezenței și acțiunilor sale asupra spațiului.

Cum ne transformă aceste discursuri exterioare atunci când reușim să devenim mai conștienți de granița dintre interior și exterior?

(textul din performance este în limba engleză)

Durata: 35 de minute

&

Dans Liber cu Valentina De Piante

După spectacolul „Reality Check”, Valentina De Piante va ghida publicul în cadrul unei sesiuni de Dans Liber, încurajând participanții să se simtă într-un corp dinamic care rezonează cu muzica și cu ceilalți.  Va folosi vocea ca sistem vibrațional, va oferi momente de contemplare și conectare cu ochii închiși si apoi momente de conectare cu ochii deschiși. Va crea spații diferite: vocea în interiorul corpului, muzica care mișcă corpul. Urmărind felul în care fiecare naște organic mișcarea, va amplifica schemele de acțiuni obișnuite, dând frâu liber unei gândirii în corp.

Evenimentul este prezentat în cadrul unei colaborări între creart/Teatrelli și stagiunea de primăvară AREAL 2023 (proiect realizat de AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național). Colaborarea dintre cele două spații are ca scop dezvoltarea scenei de dans contemporan din București și promovarea ideii de laborator artistic, în vederea diversificării publicului prin prezentarea unor proiecte independente în spații performative care nu sunt dedicate preponderent dansului contemporan, dar care încurajează căutarea de noi forme de expresie în dans și performance - atât prin producții proprii, cât și prin diverse alte colaborări, întâlniri artistice, workshop-uri sau dezbateri.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe