prezentat de
BAZA FURAJERĂ
Fluidian - chitară electrică
László Gőz - trompetă bass,, scoici, tilinkó
Alexander Krestovský - materiale narative
Tibor Szemző - flaut
Tibor Szemző este unul dintre cei mai importanți compozitori contemporani din Ungaria, influențat de curentul avangardist, precum și de muzica ambientală și minimalistă. Interesul său multidirecțional l-a orientat spre zone de graniță ale mai multor genuri. De-a lungul carierei sale vaste, a lucrat cu numeroase formații și artiști din întreaga lume. Este un artist polivalent care s-a făcut remarcat nu doar compozițiile sale, ci și prin performance, filme și instalații. Este pasionat de fuziunea vocii umane și a muzicii instrumentale cu imaginea în mișcare, iar muzica sa este o narațiune și o țesătură muzical-filmică compusă din straturi distincte - stratificare ce reprezintă marcă a compozitorului.
A fost membru fondator al ansamblurilor de muzică nouă Group 180, Fodderbasis și Gordian Knot, producând mai multe albume. În calitate de membru al Group 180, a cântat la mai multe spectacole de deschidere a unor piese de muzică contemporană în colaborare cu muzicieni precum Steve Reich, Petr Kotik, Alvin Curran, Chris Newman, György Szabados, László Vidovszky și alții.
http://szemzo.org
https://tiborszemzo.bandcamp.com
Fluidian (Emil Gherasim) compozitor, muzician, artist sonor. Creațiile lui incluzând muzică instrumentală electro-acustică, muzică de teatru / film și dans contemporan, muzică ambiental-minimalistă și improvizații sonore dedicate unor creații de artă vizuală. Muzica lui poate fi considerată ca fiind unul foarte personal, profund meditativ cu un mare impact vizual și textural minimalist realizată într-o manieră improvizatorică specifică.
Printre proiectele lui cele mai recente din ultimii ani se numără albumul "Opaque Lights" realizat în colaborare cu trompetistul norvegian Arve Henriksen, albumul "Pendular Emotions" în colaborare cu trompetistul Petre Ionuțescu și coloana sonoră pentru instalația audio-vizuală "Perspective" de Anastasia Isachsen in cadrul Fjord Light Art Festival din Oslo, Norvegia alaturi de Arve Henriksen.
https://fluidian.ro/
https://fluidian.bandcamp.com/
László Gőz, muzician și producător maghiar de jazz și muzică contemporană. Fondator al Budapest Music Center (BMC) și a înființat casa de discuri BMC Records, a produs zeci de albume maghiare de muzică clasică, contemporană și jazz. A fost, de asemenea, membru fondator al ansamblului de muzică nouă Group 180, alături de Tibor Szemző, renumit pentru concertele și înregistrările sale de muzică contemporană. Ca muzician, printre colaborările sale se numără lucrări cu Steve Reich, Petr Kotik, Alvin Curran, Chris Newman, Peter Eötvös, György Kurtág, Jiggs Wigham, Carl Fontana, Chris Potter, Lászlő Melis, Dave Liebman și alții.
https://info.bmc.hu/en/musicians/14-goz-laszlo
Alexandr Krestovský (1953), pe jumătate de origine română, a lucrat mulți ani ca manager IT la Institutul de Economie al Academiei Cehe de Științe. A cântat muzică încă din tinerețe în formații de jazz, activând ulterior ca interpret în diverse ansambluri de muzică veche. În 1996 a fost co-fondator al ansamblului The Opposite Land, unde diferite experiențe muzicale s-au topit într-o expresie muzicală fără limite, liber bazată pe o tradiție muzicală est-europeană, cu un accent considerabil pe improvizație. Lucrările sale s-au bazat în mod substanțial pe diferite texte, în principal din regiunea culturală a Europei Centrale și de Est, în limbile originale, de exemplu O.Mandelstam, N.Gumilyov, M.Pavic, D.Kiss, A.Kusniewicz, C.Magris, W.G.Sebald. De asemenea, a colaborat cu artistul multimedia Arnold Dreyblatt (SUA/Germania) în calitate de programator și designer de produse vizuale computerizate.
Programul face parte din proiectul REZONANȚE – Colaborări transnaționale în muzica contemporană. Misiunea noastră este de a promova și difuza producții muzicale contemporane regionale și internaționale.
Puteți să susțineți Casa Tranzit pe platforma Patreon: https://www.patreon.com/TranzitHouse. Fiecare contribuție și fiecare gest de solidaritate este important pentru noi!
Acest proiect este co-finanţat de Fundația Communitas și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.