fbpixel
Skip to main content

MY ARM

Order tickets
POINT, București Thursday, 24 January 2019 / 20:00 35.00 LEI (acces general)
MY ARM

My Arm

De: Tim Crouch | Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu | Cu: Vlad Udrescu | Video: Vlad Lăzărescu | Scenografie: Andreea Simona Negrilă | Light design: Dragoș Petrișor

My Arm, la nivel conștient, spune povestea unui băiat care la vârsta de zece ani a decis să ridice un braț în aer și să îl țină așa până la finalul vieții.

Gestul, aparent neînsemnat, scandalizează o comunitate întreagă și redirecționează cursul vieții celor apropiați băiatului. Oamenii, incapabili să înțeleagă, se simt amenințați și se zbat să găsească o explicație. Totul devine din ce în ce mai complicat, controversat, apăsător. Iar brațul ajunge să fie scos la licitație ca una din cele mai grandioase opere de artă contemporană.

My Arm vorbește, de fapt, despre procesul de sugestie și auto-sugestie ca determinant al vieții exterioare. Pornind de la premisa că Eul nostru subconștient este mai puternic decât cel conștient și are capacitatea de a rescrie în memorie imagini și întâmplări reale, spectacolul încearcă să activeze imaginația spectatorilor (motorul tuturor acțiunilor noastre). Mai mult, să modifice semnificațiile pe care aceștiale-au oferit unor obiecte.

Asadar, spectacolului îi revine misiunea de a opera cu mecanismele noastre inconștiente, de a sugera o realitate, nu de o reprezenta. Spectatorilor li se vor face fotografii, toate asezate pe scenă pentru a deveni personajele spectacolului. Deși va părea amuzant, la început, ca unicul performer, Vlad Udrescu, să dialogheze cu fotografii, să spună despre acestea că au obsesii, că se îmbolnăvesc, se supără, publicul va ajunge să dezvolte atașament față de obiectele-personaj.

Dragoș Alexandru Mușoiu: “Recomand acest spectacol tuturor celor care și-au petrecut copilăria încercând să-și țină respirația cât mai mult timp, încercând să evite să calce pe culoarea alb în drum spre școală, refuzând să-și dea jos o brățară ani la rând. Celor care s-au plictisit să caute sensul acolo unde el nu există, celor care acceptă că, în viață, unele lucruri se întâmplă aleatoriu. Celor care s-au rătăcit printre etichete, clasificări și denumiri pe care societatea le găsește rapid pentru a încadra orice element de noutate. Și, nu în ultimul rând, celor care vor să vadă un altfel de spectacol, într-un altfel de spațiu."

O producție POINT

 

 

Informații utile

1. Nu permitem accesul în sala de teatru cu alimente și/sau băuturi

2. Dacă vreți să vă bucurați de bunătățile din meniu, vă rugăm să ajungeți cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului.

3. În timpul spectacolelor, restaurantul și barul nu funcționează.

4. Vă rugăm să puneți telefoanele pe modul silențios sau avion pe toată durata spectacolului.

we also recommend