fbpixel

inSuflu

inSuflu

inSuflu

Matei Ioachimescu & The Romanian Flute Ensemble

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 19:00

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Seria de concerte “inSuflu” prilejuiește reîntâlnirea publicului din România cu flautistul Matei Ioachimescu, solist internațional, binecunoscut pentru prezența sa scenică electrizantă, într-un program spectaculos, construit în jurul virtuozității și al lumilor sonore magice. Alături de Matei Ioachimescu se va afla The Romanian Flute Ensemble, format din Tabea Bebeșelea, Iulia Lupaș, Alexandra Mahu, Miriam Tohătan, Romina Onișor și Bogdan Preda, un ansamblu tânăr care se face deja remarcat la festivaluri internaționale.

The Romanian Flute Ensemble își propune să combine genuri muzicale diferite, de la muzica barocului la muzică de film și muzică cultă contemporană, într-o formulă instrumentală inedită: o mini orchestră formată din toată familia de flaute moderne - de la flautul bas la piculină. Publicul prezent la concertele “inSuflu” va avea privilegiul de a asculta în primă audiție lucrările compuse special pentru acest eveniment de compozitori de primă mărime din generația tânără, precum Gabriel Mălăncioiu, Ciprian Pop, George Păiș și Alin Chelărescu.

Spectacolul va fi completat de o serie de proiecții cu imagini din filme vechi, completate cu intervenții grafice moderne.

PROGRAM:
Eugene Magalif – Colibri
Gabriel Mălăncioiu – Suflolipicius
Anže Rozman – Dance of the Little Dragon
George Păiș – Corners and Edges
Derek Charke – Raga 7
Richard Rogers  - Sound of Music
Alin Chelărescu – C(o)oal Rock
Ian Clarke - Within
Ciprian Pop – E-Fun(k)

Organizator: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Parteneri: Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie

Parteneri ai turneului: Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara, Clubul Rotary Opera Timișoara.

Organizator al turneului: Asociația Cultură prin Muzică.

Concertele “inSuflu” fac parte din proiectul “Flute Lab”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în
care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Preț bilet: 50 lei.

Cu biletul de la eveniment se pot vizita expozițiile MNIT până la finalul lunii martie.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe