de Iulia Mirică
Regia: Dragoș Alexandu Mușoiu
Cu: Călin Deneș, Alina Mișoc, Victor Muntean și Sânziana Tarța
Într-un viitor îndepărtat, după ce toate resursele planetei au fost consumate, singura formă de organizare rămâne „Masa & Meriba”, Compania la care toată omenirea este angajată din naștere. Angajații au o datorie față de Masa & Meriba și față de Pământ, datoria de a regenera Planeta prin ani de muncă. Din Turnul de Veghe, Îngrijitorul urmărește mișcările fiecărui om și penalizează orice acțiune care nu e productivă pentru Companie. Deși angajat loial Companiei și valorilor ei, până și acesta are dorințe egoiste. Vrea să o scape pe mama lui, care abia mai poate munci din cauza problemelor de sănătate, de datoria ei.
Îngrijitorul vrea să demonstreze că este angajatul perfect, sperând să primească la schimb câțiva ani de odihnă pentru mama sa. Când planul lui este descoperit, Compania vine cu o altă propunere în schimbul șansei la libertate.
Despre Iulia Mirică, în cuvinte proprii:
Mă numesc Iulia Mirică, am 26 de ani și sunt dramaturgă. Am absolvit masteratul de scriere dramatică de la U.N.A.T.C. acum un an. În timpul liber îmi place să mai dau o fugă până la munte, să fac voluntariat, sau să mă uit la seriale. Scriu despre ce mă deranjează sau ce nu înțeleg. De obicei, mă interesează să înțeleg mecanismul din spatele anumitor constructe sociale și politice actuale. Textele pe care le scriu sunt încercarea mea de a înțelege lumea, iar dacă altcineva rezonează cu acest proces atunci eu simt că mi-am făcut treaba. Îmi place să analizez aspecte ale realității punându-le în contexte suprarealiste, magice, distopice, absurde. Simt că ies mai bine în evidență așa, iar lumea nu se plictisește de discurs. Spectacolul-lectură va fi urmat de o discuție cu autoarea.
Evenimentul face parte din proiectul Drama 5. Ediția a IX-a, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Eveniment cofinanțat de Ministerul Culturii, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.
50 lei (bilet susținător)
0 lei (Acces pe bază de bilet cu valoare 0)