fbpixel
Skip to main content

Időt fújok, hogy elaludjak

Időt fújok, hogy elaludjak

Időt fújok, hogy elaludjak

Az ÉN költészet napi koncertje Kolozsváron

Az ÉN tagjai: Bertóti Johanna (ének, gitár) és Páll András (gitár, ének)
Meghívott vendég: Kiss Lehel (zongora)

Hogy mikor született az ÉN? Nem tudja. Néha abban sem biztos, hogy megszületett. De tény, hogy 2023-ban a költészet napja arra ihlette, hogy egy három helyszínes (Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely) turnéra vállalkozzon, amelyre sok szeretettel vár minden érdeklődőt.

Az ÉN tagjai zenei téren egymás negatívjai. Míg Bertóti Johanna énekel és gitározik, addig Páll András gitározik és énekel. Johannához közelebb áll a konvencionális hozzáállás, a líraiság, a befelé fordulás, Andráshoz a formabontás, az őrült megoldások, az excentrikusság. Mindez a kettejük alkotta ÉN-ben találkozik, és olyan dalokat eredményez, amelyekben mindkét alkotó jól megtalálja a helyét, legyen szó megzenésített versekről vagy saját szövegű dalokról. Az ÉN Időt fújok, hogy elaludjak című műsorát ajánljuk mindazoknak, akik a zenében szeretik a kísérletezést, a változatos, sokszor szokatlan megoldásokat, és akik nem riadnak vissza a nagy dózisban adagolt költészettől. A koncerthez Kiss Lehel csatlakozik zongorán.

Időpont: 2023. április 11., 19 óra

Helyszín: ZIZ – Art and Social Area (Kolozsvár, Párizs u. 5. sz.)

A koncert 12 éves kortól ajánlott.

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/EN.zenekar

Dalok: https://www.youtube.com/@en-bertoti-pall

Interjú: https://maszol.ro/kultura/115448-e-mint-johanna-n-mint-pall-uj-formacioban-lepett-fel-bertoti-johanna-kolozsvaron

Stay Up To Date With Your Favorite Events