Gliese 445

Gliese 445

Gliese 445

Text și regie: Raul Coldea

Scenografie și video: Mihai Păcurar

Asistentă scenografie: Daria Nicu

Muzică: Alexandru Condurat

Suport tehnic: Daniel Răduțu

Sunet și lumini: Bárbuly Zoltán, Robert Kocsis, Magyar Csaba

Regie tehnică: Lidia Baciu

Asistentă regie tehnică: Ioana Popescu

 

Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Doru Taloș

Participare audio: Oana Jipa, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru

 

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

 

Subiect: dorul de viitor

Gen: colaj la distanță

Atmosferă: anarho-sentimentală

Durata: 100 min

Vârsta: 14+

 

Sinopsis:

O stea pitică roșie, undeva în constelația Girafa. Drumul spre ea. Distanța și dorul de casă. Tot ce cunoaștem, existând în același timp atât ca particulă, cât și ca undă. Un buncăr în care suntem nevoiți să ne refugiem. Sau o stație de metrou. Momentul în care ne privim în ochi. Atunci când cineva pășește în fața celorlalți și spune ceva.

„Gliese 445” este o meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violență și incertitudine, cinci performeri se întâlnesc și îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanității? Sau din istoria mea personală?”. Nu vor putea să își imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator.

Spectacolul este rezultatul întâlnirii dintre două echipe - cea de la Reactor și cea a Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, care au lucrat în paralel, mediate de tehnologie, testând posibilitățile de a fi împreună de la distanță.

Spectacol produs în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe