fbpixel
Skip to main content

Gliese 445

Gliese 445

Gliese 445

Text și regie: Raul Coldea

Scenografie și video: Mihai Păcurar

Asistentă scenografie: Daria Nicu

Muzică: Alexandru Condurat

Suport tehnic: Daniel Răduțu

Sunet și lumini: Bárbuly Zoltán, Robert Kocsis, Magyar Csaba

Regie tehnică: Lidia Baciu

Asistentă regie tehnică: Ioana Popescu

 

Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Jipa, Oana Mardare, Alina Mișoc, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru, Doru Taloș

 

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

 

Subiect: dorul de viitor

Gen: colaj la distanță

Atmosferă: anarho-sentimentală

Durata: 100 min

Vârsta: 14+

Avanpremieră: 14 martie 2022

Premieră: 15 martie 2022

Următoarea reprezentație: 16 martie 2022

 

Sinopsis: O stea pitică roșie, undeva în constelația Girafa. Drumul spre ea. Distanța și dorul de casă. Tot ce cunoaștem, existând în același timp atât ca particulă, cât și ca undă. Un buncăr în care suntem nevoiți să ne refugiem. Sau o stație de metrou. Momentul în care ne privim în ochi. Atunci când cineva pășește în fața celorlalți și spune ceva.

„Gliese 445” este o meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violență și incertitudine, zece performeri se întâlnesc în două orașe diferite, mediați de tehnologie, și îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanității? Sau din istoria mea personală?”. Nu vor putea să își imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator.

Spectacolul este o coproducție Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca și Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe. Se joacă live în ambele orașe, fiind transmis parțial, video și audio, dintr-un spațiu în celălalt.

 

Spectacol produs în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend