EMBER

EMBER

EMBER

Ember - un spectacol de Judith State

cu István Téglás, Judith State și muzică live de Radu Dumitriu

text Elena Vlădăreanu / lumini și sunet Mihai Trăsnea, Silviu Neagoe / imagine afiș Luchian Ciobanu / design grafic Ingrid Ene

𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮: 𝟮𝟭 𝘀̦𝗶 𝟮𝟮 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝟮𝟬𝟮𝟮, 𝟭𝟵:𝟬𝟬, durata 1h 15

📍WASP - Working Art Space & Production, Str. Ion Minulescu nr. 67-93, București

AVERTISMENT: Spectacolul conține scene cu lumină puternică și sunet intens care pot afecta publicul. 
 

”Ceva din copilărie și joacă, ceva din seriozitatea și anxietatea maturității, puțin din cum iubești la diferite vârste și din cât am vrea uneori să putem opri timpul. Amintiri. Imagini pe care mintea noastră decide aleatoriu să le păstreze și să le proiecteze la nesfârșit.

O capsulă mică pentru o inteligență a viitorului.

𝐸𝑚𝑏𝑒𝑟 înseamnă 𝑜𝑚.”

Premiera spectacolului are loc în cadrul proiectului Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, care susține dezvoltarea scenei de dans contemporan și a performance-ului în Europa, precum și dezvoltarea publicului. Proiectul este coordonat și implementat de o rețea formată din 11 parteneri europeni, asociații, companii și case de producție: 4Culture (RO), danceWEB (AT), ICI-Center Chorégraphique National De Montpellier (FR), Brain Store Project (BG), NDA Slovenia (SI), Stuk (BE), Tala Dance Center/KIK Melone (HR), Uferstudios (DE), Veem House for Performance (NL), Workshop Foundation (HU) și MDT Stockholm (SE).

_______________________

𝗝𝘂𝗱𝗶𝘁𝗵 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗲 este dansatoare, coregrafă și actriță, cu o pregătire de bază în dansul clasic și licență în limbi străine. Bursieră a Broadway Dance Centre din New York și a danceWEB scholarship/ImpulsTanz Vienna, prin Wild Card-ul oferit de Asociația 4Culture.

În 2019 este performer în cadrul producției MONUMENT 0.8 Manifestations, spectacol de Eszter Salamon, producție 4Culture și WASP STUDIOS, prezentată în cadrul Europalia România, la Kaaitheater, Bruxelles. În 2019 semnează conceptul proiectului modular “Emlék - amintire” în cadrul căruia crează un performance cu muzică electronică live alături de muzicianul Radu Dumitriu, un scurtmetraj experimental de dans - “You Who Never Arrived”, selectat și premiat în festivaluri internaționale de film - un concert de muzică electronică și voce, și un atelier de mișcare și text adresat actorilor și dansatorilor profesioniști.

Este distribuită în filmul Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, care a avut premiera în 2016 la Festivalul de Film de la Cannes și este nominalizată la Premiile Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. În 2018 reia colaborarea cu Cristi Puiu pentru filmul „Malmkrog” și este distribuită în lungmetrajul de debut „Monștri.” al regizorului Marius Olteanu, ce are premiera în 2019 la Festivalul De Film de la Berlin și îi aduce în 2020 premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Urmează “Tata mută munții” al regizorului Daniel Sandu și filmul “REFUGIU”, în regia lui Liviu Mărghidan. Tot în 2021 colaborează cu regizorul ungur Krisztóf Gyuri la lungmetrajul de dans “Zenith”, iar în 2022 joacă în rolul principal al celui mai recent lungmetraj al regizorului Cristian Mungiu, “R.M.N.” ce are premiera la cea de a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

În perioada 2020-2022 este unul din cei 11 artiști Creative Crossroads sprijiniți de rețeaua europeană Life Long Burning.

_______________________

𝗜𝘀𝘁𝘃𝗮𝗻 𝗧𝗲𝗴𝗹𝗮𝘀 a fost actor angajat al Teatrului Odeon, iar în prezent este angajat la Teatrul Național din București - unde în prezent joacă în douăsprezece titluri. A colaborat cu regizorii: Radu Afrim, Bobi Pricop, Alexander Morfov, Alexander Hausvater, Gigi Căciuleanu, David Doiashvili, Eugen Jebeleanu, Mihai Măniuțiu, Dragoș Galgoțiu, Carmen Vidu, Catinca Drăgănescu șamd. Producțiile în care joacă pot fi văzute și la Arcub, Apollo111, Linotip, Muzeul de artă Recentă, Point Art Hub, Teatrelli, Unteatru.

A participat în multe proiecte de dans contemporan, printre care unele inițiate de Gigi Căciuleanu, Vava Ștefănescu, Răzvan Mazilu, Florin Fieroiu și Andreea Novac. În afara țării a colaborat în două spectacole, Page Out of Order Not a Romanian Cinema în coregrafia lui Yoshiko Chuma la New York, și Travellers în coregrafia lui Salome Schneebeli la Zurich în Elveția. Joacă în ultimele filme ale lui Cristi Puiu (Malmkrog, premiu de regie la Berlinale în secțiunea Encounters) și Corneliu Porumboiu (La Gomera, în selecția oficială de la Festivalul de la Cannes). Deține câte un premiu pentru ambele roluri; la Gala UCIN premiul cel mai bun actor în rol secundar pentru Malmkrog în 2021, și la Gala Gopo premiul cel mai bun actor în rol secundar pentru La Gomera în 2020.

_______________________

Producător: Asociația 4 Culture, WASP Studios

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect co-finanțat în cadrul Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

Cu sprijinul: UFERSTUDIOS (Berlin), VEEM HOUSE FOR PERFORMANCE (Amsterdam) - în cadrul Creative Crossroads, activitate Life Long Burning.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

 

En ce moment, nous n'avons aucune représentation future programmée.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

nous vous recommandons