fbpixel

CARAGIALE E DE VINĂ

CARAGIALE E DE VINĂ

CARAGIALE E DE VINĂ

Regia, muzica originală și light-design: Vlad Trifaș
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Coregrafia: Victoria Bucun

Distribuția: Dana Bucătaru, Lorena-Petronela Chiribuță, Sorin Ciofu, Volin Costin, Alexandru Dobynciuc, Gheorghe Frunză, Cristina Gheorghe, Bogdan Horga, Silvia Luca, Lenuș Moraru, Crenola Muncaciu, Gina Patrașcu-Zamfirache, Valentin Popa

Durata spectacolului: 1h 40′

În primul rând, cred ca este un exercițiu de redescoperire a poporului român. O observație fină a lui Neagu Djuvara este aceea că suntem probabil cel mai interesant și important amestec cultural, cel puțin din zona balcanică, amestec care nu a putut fi descoperit niciodată până în profunzime.
Spectacolul se numește „Caragiale e de vină” dar nu știu dacă noi căutăm o vină neapărat. Bineînțeles că este în obiceiul nostru de a căuta o vină, de a da vina pe altcineva, dar nu știu dacă reușim să o și găsim. Cred că toți suntem de vină, așa cum o replică absolut superbă din textul domnului Matei Vișniec spune: „ne-am identificat cu personajele pe care le-am îndrăgit cel mai mult”. Caragiale a fost doar un fin observator al societății, deci e posibil ca această oglindă să funcționeze de minune în cazul nostru. Spectacolul își propune să ne facă să ne punem întrebarea reală „de ce suntem noi așa ca națiune”? Nu știu dacă este bine, nu știu dacă este rău, dar cu siguranță merită căutat de ce poporul român „este așa cum este”. (Vlad Trifaș)

Location
Date
Price
Order
Location
Casa Tineretului, Botosani
Date
18:00 - Sunday, 31 March 2024
Order
36 lei (tarif întreg) / 18 lei (Elev / Student / Pensionar)
+ taxes

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe