Actrițe. Adică, scuze că te ating

16+
Actrițe. Adică, scuze că te ating

Actrițe. Adică, scuze că te ating 16+

spectacol invitat

o producție Teatrul Postnațional Interfonic

de: Michał Telega
traducerea: Marina Palii
regia: Mihai Păcurar
cu: Mădălina Mușat, Paula Dunker, Oana Hodade, Oana Pușcatu, Carmen Ghiurco, Kinga Ötvös
sound design: Vlaicu Golcea
superviser tehnic: Alexandru Andrei
producătoare: Laura Trocan

„Actrițe. Adică, scuze că te ating”, în regia lui Mihai Păcurar, adresează, prin mijloace specifice artelor performative, abuzul fizic și abuzul emoțional prezent în cadrul instituțiilor și colectivelor artistice. Spectacolul vorbește despre sistemul piramidal din mediul teatral, în care factorii de decizie implicați, care își exercită piramidal puterea, acceptă, tacit sau vădit, situații abuzive în procesele de muncă.

Textul este scris de Michał Telega și a fost creat în urma unor interviuri cu cinci studente de la Facultatea de Actorie a Academiei de Arte Teatrale din Cracovia, pe tema depășirii limitelor și a exploatării (abuzului) în procesul de lucru artistic. 

A fost publicat în limba română în cartea "Revoluții. Antologie de teatru contemporan polonez" de Editura ART.

Michał Telega (n. 1996) este regizor de teatru și absolvent, în 2021, al Academiei de Arte Teatrale Stanisław Wyspiański din Cracovia.

„Propunerea mea legată de această problemă și în special de acest text are de-a face cu ideea de identitate. Identitate individuală. Atunci când, în relațiile interumane de orice fel, primează satisfacerea propriilor nevoi, atunci când prejudecățile și manipularea devin arme, identitatea de sine e prima victimă. Acest spectacol este un manifest împotriva anulării identității.” - Mihai Păcurar, regizor

Spectacol realizat în coproducție cu Institutul Polonez din București și cu sprijinul Goethe Institut București și Kinema Ikon.

Eveniment în cadrul proiectului „Visul - cadre de dialog”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Durata: 40 min

Vârsta recomandată: 16+ 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe