Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent

Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent

Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent

Copilul și emoțiile lui. Cum să crești un copil fericit și independent

Un eveniment unde înveți cum să decriptezi emoțiile copilul tău și cum să construiești cu el o relație echilibrată și sinceră pe termen lung

Părinții noștri se concentrau mai degrabă de nevoile noastre primare. Trebuia să avem ce mânca, ce îmbrăca și un acoperiș deasupra capului. Era suficient ca să fie ei liniștiți și să ne considere pe noi ca fiind bine. Aveam de toate, așa părea.

Astăzi, grijile noastre de părinți sunt mai multe și mai diverse datorită schimbărilor sociale și tehnologice care au modificat fundamental modul în care un părinte se raportează la copilul său. Nu e suficient să muncim pentru copiii noștri, trebuie să muncim cu noi înșine astfel încât să le dăm nu numai hrană și haine, ci și înțelegere, ghidaj, sprjin, încredere, siguranță și independență.
Trebuie să învățăm în primul rând să ne echilibrăm pe noi înșine emoțional pentru a putea să creștem niște copii sănătoși fizic și psihoemoțional. Trebuie să înfruntăm realitățile, de la dependența de ecrane la violența în educație. Trebuie să învățăm să vorbim despre orice, să ne transformăm în omul la care copilul vine atunci când are o problemă. Numai așa putem să răspundem momentelor dificile cu empatie și dragoste, dar și să punem limite sănătoase.

Copiii din ziua de azi chiar sunt altfel decât eram noi și trebuie să înțelegem tot ce presupune universul lor, de la tantrumuri la relația cu tehnologia. Doar în felul acesta vom reuși să avem cu ei o relație echilibrată și durabilă, sinceră pe termen lung.

Ca să putem face asta aducem în fața ta la această conferință specialiști cu zeci de ani de experiență în lucrul cu părinții și copiii, conectați la cele mai moderne abordări de parenting.

Otilia Mantelers

Otilia Mantelers este psiholog, psihoterapeut cu specializare în terapia traumei, practician de Somatic Experiencing, mamă a trei copii, scriitoare.

Otilia este și instructor de parenting, blogger cu vechime și mare iubitoare de cărți. A avut norocul să studieze puterea terapeutică a jocului cu Lawrence J. Cohen, reputat doctor în psihologie, creatorul Playful Parenting și cel mai apreciat specialist în domeniu din lume. Așa a ajuns să integreze jocul și joaca în activitatea ei. Este susținătoarea și promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat în cadrul unui program intens de formare inițiat de organizația Hand in Hand Parenting, coordonat de dr. Laura Markham, autor ZYX Books.

Alin Chiriac

Alin Chiriac are 19 ani de experiență în marketing și management. Crede cu tărie în dezvoltarea comunității prin tehnologie și își dedică timpul creșterii gradului de conștientizare pentru EdTech în școlile din România. Este fondatorul Adfaber.org, ONG-ul care derulează cele mai importante campanii naționale de promovare a învățării digitale și a dezvoltării abilităților digitale și a siguranței online pentru profesori și studenți.

Alin Chiriac este și fondatorul CODE SCHOOL CLUBS, un club de tehnologie în care tinerii învață limbaje de programare și abilități care lipsesc sau nu sunt predate în școlile românești. Alături de specialiști și profesioniști în domeniu, îi ajută pe copii să înțeleagă și să învețe cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

Diana Vijulie

Diana Vijulie este psiholog, instructor certificat în disciplină pozitivă. Utilizează elemente de terapie prin artă, aprofundate în cadrul colaborării cu American Art Therapy Association. Este psihoterapeut în formare în Analiză Tranzacțională la Yorkshire Training Center Romania și în Psihoterapia integrativă a copilului și adolescentului. De asemenea, lucrează ca terapeut de cuplu împreună cu The Gottman Institute.

Pe lângă acestea, s-a perfecționat în lucrul cu pacienți borderline în cadrul programului „General Psychiatric Management for BPD”, la Harvard Medical School, și în reglarea emoțională prin lucrul cu nisip, la Synergetic Play Therapy Institute. De asemenea, a inclus în pregătirea sa și programul legat de inteligență emoțională, Applied Emotional Intelligence, ținut de John Parr, MSc, CTA, Certifying Master Trainer pentru AEI și PCM. În mai puține cuvinte, e consilier pentru dezvoltare personală și parentală pozitivă.

Agenda evenimentului

10.00-10.30 -  Welcome coffee

10.30 – 12.00 - Autoritate fără intimidare. Cum să pui limite sănătos, fără amenințări și recompense (Diana Vijulie, psiholog și psihoterapeut)

12.00-12.15 – Lunch break

12.15-13.45 - De la generația cu cheia de gât la generația cu ochii în ecrane. Cum poate fi folosită tehnologia în mod inteligent, de către părinți și copii (Alin Chiriac, expert marketing IT)

13.45-14.00- Coffee break

14.00- 15.30 - Copilul și crizele de nervi. Cum să reacționezi pozitiv când copilul reacționează negativ (Otilia Mantelers, psiholog)

Parteneri

Parteneri principali: Synevo, AQUA Carpatica, Hipp

Parteneri:  Vedra International

Cu sprijinul: Themomix cu Daniela, Kafune

DESPRE TOTUL DESPRE MAME
TOTUL DESPRE MAME este principala sursă de informare a părinților din România. Suntem aici să te ajutăm să devii un părinte mai bun.
Pe www.totuldespremame.ro, vei găsi mereu informație nouă și relevantă, cele mai moderne teorii în psiho-educație, povești care te inspiră, instrumente care te ajuta și sfaturi de la experți care au un cuvânt de spus în domeniile lor.
Totul pentru a te ajuta să fii un părinte mai bun și să ai o familie sănătoasă și armonioasă.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe