fbpixel
Skip to main content

The Power of Storytelling prezintă: Învață să creezi un podcast

cu Pat Walters

The Power of Storytelling prezintă: Învață să creezi un podcast cu Pat Walters

Învață să faci un podcast împreună cu Pat Walters, editor la Gimlet Media, compania de podcasturi de succes care a dat lumii Reply All, StartUp și Mystery Show, printre altele. „Unul din lucrurile palpitante legate de explozia podcasting-ului e cât de ușor e să începi ceva”, spune Pat, vorbitor la cea de-a șaptea ediție a conferinței The Power of Storytelling.

Pat e gazda show-ului Undone, un podcast lansat anul acesta de Gimlet, care explorează povești care au evoluat diferit față de cum păreau că s-au încheiat în memoria publică. Înainte de a se alătura echipei Gimlet, Pat a fost senior editor la Pop-Up Magazine, o revistă live din SUA care a inspirat o mișcare a jurnalismului mutat pe scenă, și pentru Radiolab, unul dintre cele mai premiate podcasturi.

În prezentarea de pe 18 octombrie, din cadrul festivalului The Power of Storytelling, Pat va arăta echipamentele de bază pentru jurnalismul audio, va exemplifica diferite tipuri de podcasturi și va vorbi despre cum intervievezi pe cineva pentru radio, cum alegi bucățile bune de pe bandă, cum scrii un scenariu și cum editezi.

Iar cu câteva zile înainte de eveniment, Gimlet Media va lansa un nou podcast la care lucrează Pat: Uncivil spune povești ale Războiului Civil din SUA lăsate în afara istoriei oficiale și explorează legătura istorică a acestora cu evenimentele care divizează societatea americană azi.


 

===

Această sesiune face parte din Festivalul The Power of Storytelling (16-22 octombrie), o serie de evenimente care au loc în săptămâna dinaintea conferinței anuale de storytelling (20-21 octombrie). Cei care și-au achiziționat The Festival Pass de pe www.thepowerofstorytelling.org au acces gratuit la acest eveniment. Pe site-ul conferinței găsiți detalii despre programul festivalului și al conferinței.

Conferința The Power of Storytelling, ajunsă în 2017 la cea de-a șaptea ediție, este construită în jurul ideii că poveștile pot schimba lumea. Singura de acest fel din Europa de Est, conferința de două zile aduce pe scenă superstaruri ale jurnalismului și industriilor creative din întreaga lume, care vorbesc despre potențialul poveștilor, despre cum putem construi povești mai bune și ce au învățat din propriul lor parcurs în viață și carieră.

we also recommend

Cele mai frumoase povești cu animale Atelier de povestit și desenat
24.02.2018
Cele mai frumoase povești cu animale

Atelier de povestit și desenat
Humanitas de la Cișmigiu

FRACTAL by POINT cu Tristan Sharps, creator de teatru imersiv
09.03.2018
FRACTAL by POINT

cu Tristan Sharps, creator de teatru imersiv
POINT, București

Despre „Bucureștiul fanariot. Administrație, meșteșuguri, negoț“  cu Tudor Dinu, Georgeta Filitti și Petre Guran lansare de carte și sesiune de autografe, marți, 6 martie, 19.00, la Humanitas Cișmigiu
06.03.2018
Despre „Bucureștiul fanariot. Administrație, meșteșuguri, negoț“ cu Tudor Dinu, Georgeta Filitti și Petre Guran

lansare de carte și sesiune de autografe, marți, 6 martie, 19.00, la Humanitas Cișmigiu
Humanitas de la Cișmigiu