fbpixel
Skip to main content

Mirroring emotions into motion

Mirroring emotions into motion Cu Alice Veliche și Alexandru Radu

Mirroring emotions into motion

Cu Alice Veliche și Alexandru Radu

*Nivel de dificultate: începător - intermediar – exercițiile de la curs sunt adaptate astfel încât fiecare participant să le poată executa indiferent de nivelul anterior de experiență în dans contemporan.

Emoțiile care străbat interiorul și care se află în spatele mișcării reprezintă, pentru noi, o zonă fertilă pe care ne place să o explorăm la maximum atunci când lucrăm cu corpul. O analiză a interiorului folosind exteriorul sau, cum spunea Pina Bausch, „nu mă interesează cum se mişcă oamenii; mă interesează ceea ce îi face să se mişte”. Am pomenit-o fiindcă munca ei stă la baza curiozității noastre despre ceea ce produce dorința de a ne mișca, de a ne exterioriza prin dans. Estetica formelor se diluează și interesul nostru se axează pe „de ce?”-ul din interiorul corpului, prin situații care ne vor purta către profunzimea fiecărei persoane în parte. Astfel, mișcarea poate deveni terapeutică, fiind limbaj pentru descărcarea senzațiilor pentru care cuvintele sunt prea puține.

Alice Veliche, coregrafă și doctorandă în cadrul „Școlii Doctorale de Teatru” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, a încheiat studiile de licență în anul 2020, Facultatea de Teatru, secția Coregrafie a universității menționate anterior, urmând ca doi ani mai târziu să finalizeze studiile masterale în aceeași instituție de învățământ, secția Artele Spectacolului Teatral. În prezent este coregrafă independentă, iar în același timp activează ca instructor coregraf în cadrul unei școli private de dans.

Alexandru Radu ne spune despre el că îi place să experimenteze, să caute, să se axeze întotdeauna pe proces și pe ceea ce poate învăța din fiecare experiență. De aceea, spectacolele pe care le-a realizat aparțin unor abordări coregrafice cât mai diferite. În prezent este coregraf independent și doctorand în cadrul „Școlii Doctorale de Teatru” din aceeași Universitate.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe