fbpixel
Skip to main content

Tur ghidat >>> Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată

UrbanEye Film Festival

Tur ghidat >>> Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată UrbanEye Film Festival

Când au văzut clujenii prima dată un film la cinema? Unde a funcționat primul cinematograf din Cluj? Cum era atmosfera unei proiecții de film la începutul secolului al XX-lea? De ce era numit orașul nostru Hollywood-ul transilvănean? 

Află răspunsurile la aceste întrebări și descoperă istoria cinemaurilor și cinematografiei clujene la un tur ghidat prin oraș, în data de 14 mai 2022, alături de Barazsuly Viktória Adrienn și Gál Zsófia, istorici de artă pasionate de istoria cinematografelor din oraș.

Barazsuly Viktória Adrienn și Gál Zsófia fac parte din Asociația Korzo care are ca scop prezentarea patrimoniului cultural și cel construit din Cluj unui public cât mai larg, prin plimbări tematice variate, caiete de lucru pentru familii și activități educaționale pentru copii. 

Turul începe de la Cinema ARTA de la ora 15:00. Durata turului este de aproximativ 1,5 h - 2 h și se adresează tuturor celor interesați să descopere mai multe despre lumea cinematografiei clujene.  

Partener: Asociația Korzo 

Turul ghidat  Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată  este un eveniment conex al Urban Eye Film Festival 2022 | 1st Cluj edition. După 8 ediții în București, UrbanEye Film Festival - festival despre arhitectură, oraș și viața urbană - ajunge pentru o primă ediție la Cluj-Napoca, în perioada 11-15 mai 2022. 

Programul complet, detalii despre proiecții și bilete și abonamente pe www.urbaneye.ro 

Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

we also recommend

Colectia de DVD-uri One World Ro
Scoala Noastra

DVD - One World Romania
DVD - One World Romania, Bucuresti

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Idei de cerere in casatorie: cererea in casatorie subacvatica


Eforie Nord, Eforie Nord