fbpixel
Skip to main content

Tehnici de memorare pentru profesori

Tehnici de memorare pentru profesori

Vă invităm pe 16 iulie 2020, să discutăm împreună despre Tehnici de memorare. Workshop-ul se va desfășura online, va conține exerciții și va fi unul dinamic, adaptat la situația actuală.

De ce Tehnici de memorare?

Elevii sunt îndopați cu mari cantități de informații, fără a fi învățați însă și cum să le rețină. Tehnicile de memorare sunt instrumente puternice de concentrare ce vin atât în ajutorul profesorilor, cât și al elevilor. Scopul cursului este de a înțelege care sunt principiile după care funcționează memoria noastră și care sunt cele mai eficiente metode de memorare, putând astfel îmbunătăți calitatea interacțiunii cu elevii prin oferirea unor instrumente de învățare pe tot parcursul vieții.

Utilizând aceste tehnici, elevii pot acumula mai multă informație într-un timp mult mai scurt, își explorează limitele mentale și emoționale, își asumă responsabilitatea pentru rezultatul procesului de învățare, devenind astfel autodidacți și independenți.

Obiectivele atelierului:

1. Creșterea capacității de memorare ca urmare a înțelegerii principiilor după care funcționează memoria noastră și a aplicării tehnicilor.

2. Identificare tehnicilor care se pretează cel mai bine pe materialul pe care elevii îl au de memorat.

3. Crearea unui mediu pozitiv de învățare prin asocierile amuzante care se formează în urma utilizării tehnicilor de memorare.

4. Îmbunătățirea interacțiunii la clasă prin folosirea de jocuri care îi ajută pe elevi să își exploreze limitele mentale și emoționale.

5. Dezvoltarea unor strategii de gestionare a unor cantități mari de informații.

6. Îmbunătățirea rezultatelor școlare și a modului de predare ca urmare a adaptării tehnicilor de memorare pe materia de la clasă.

Coordonatorul atelierului este Georgiana Gerea - fondatoarea proiectului Învață Eficient, trainer acreditat (CNFPA) cu o experiență de peste 7 ani în lucrul cu tehnicile de învățare accelerată: citire rapida, fotocitire, memorare creativă, învățare eficientă. Absolventă a Facultății de Istorie, specializarea relații Internaționale, a lucrat ca asistent trainer în cadrul asociației Gifted Education și mai apoi ca trainer în cadrul Asociației Infospeed.

Pentru parteneriate media sau pe marketing ne puteți trimite un e-mail la [email protected].