fbpixel

Sumika & Matou - dans contemporan in cultura japoneza

Sumika & Matou - dans contemporan in cultura japoneza

Sumika & Matou - dans contemporan in cultura japoneza

2023 este un an pentru colaborari internationale si transnationale la Linotip. Initiata in 2019, posibilitatea de a colabora cu Ruri Mito Dance Company a aparut ca urmare a gazduirii spectacolului "Freestyle", o co-productie maghiara-japoneza, intre Rita Gobi si Ruri Mito. In 2020 la inceputul lunii martie Ruri Mito Dance Company se pregatea sa vina la Bucuresti, biletele la spectacol erau toate vandute, dar... a venit pandemia asa ca am pus pe pauza  colaborarea. Va anuntam cu aceasta ocazie ca  dupa 3 ani asteptarile noastre vor fi rasplatite cu o seara de 2 spectacole de dans din Japonia si 2 ore de workshop.

Ruri Mito Dance Company ne propune pe 25 martie, doua spectacole de dans contemporan inspirate din cultura japoneza, Sumika si Matou. Pentru ca ne dorim sa va oferim o experienta mai ampla si o scufundare placuta in cultura japoneza:

25 Martie

15:00 - 17:00 - Curs intensiv de dans contemporan cu Ruri Mito

Bilet Separat

25 Martie

20:00 - Spectacolul Matou

20:30 - Pauza pentru schimbat pareri la un pahar de vin

21:00 - Spectacolul Sumika

22:00 - Q&A cu artistii din spectacole

Despre spectacole si coregraf

#Sumika

Sumika (locuinta in japoneza) este o forma de poezie abstracta creata de evolutia calitatii si formei corpurilor in miscare. Sumika reprezinta sensibilitatea si complexitatea estetica a corpurile care se amesteca si se separa. Mito, coregrafiaza cu atentie fiecare corp pentru a crea un echilibru sensibil dar puternic. Sensibilitatea si precizia miscarii, respiratia si senzatiile pana la nivel celular sunt parti componente de baza in lucrarile ei.

Coregrafie si Costume: Ruri Mito

Muzica: Manami Kakudo

Performeri: Kana Ajimu, Sayuri Iimori, Tomoka Matsumoto, Tomoko Kagatsume, Chisato Saito, Lena Hashimoto

Sunet: Alexandru Suciu

Lumini & design afis: Hermina Stanciulescu

#Matou

Matou este un concept unic in Japonia. Sensul lui este de a purta, de a pune peste, de a amesteca, de a rostogoli si cel mai adesea este folosit cu sens figurativ. Ma imbrac cu corpul meu.

Nu-mi pot vedea fiecare parte din corp pentru tot restul vietii. Tesuturile care-mi fac corpul sa existe sunt in continua schimbare si vor disparea intr-o zi. Ideea de corp fara continutul tesuturilor nu poate exista. Iar daca continutul nu exista, ce ramane din corp? Vedem doar limita exterioara a corpului. Pielea. Caut coregrafic evidenta vitala a tesuturilor interioare de a caror prezenta sau importanta nu suntem tot timpul constienti. Ma intreb daca continutul corpurilor noastre reprezinta o dovada suficienta a existentei vietii. Ma intreb daca asta este o dovada suficienta a existentei vietii mele.

Coregrafie: Ruri Mito

Muzica: Yuta Kumachi

Costume: Tomoko Inamura

Lighting design concept: Akiyo Kushida

Sunet: Alexandru Suciu

Lumini & design afis: Hermina Stanciulescu

RURI MITO | Coregrafa / Dansatoare

Ruri Mito s-a nascut in Tokyo in 1982. A inceput sa studieze de la 5 ani la Modern Ballet Institute in Tokyo. A absolvit in 2004, Colegiul japonez de fete de Educatie Fizica, Departamentul de stiinta a miscarii in studii de dans. In acest moment organizeaza turnee cu spectacolele ei in mai multe tari si a castigat multe premii. Pana acum a colaborat cu artisti importanti ca Damien Jalet, Sasha Waltz, Wim Vandekeybus, etc. In 2017 a primit premiul memorial Tatsumi Hijikata (fondatorul stilului de dans Butoh) si a fost rezident junior in Saison Foundation (2018-2019).

Pentru orice informatii suplimentare va sunt necesare, ne puteti contacta pe pagina de Facebook Linotip sau prin telefon la numarul 0752649159.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe