STELARC

Workshop: Extreme Bodies to Virtual Selves: Sumo, Butoh, Performance Art and Phantom Flesh
STELARC Workshop: Extreme Bodies to Virtual Selves: Sumo, Butoh, Performance Art and Phantom Flesh

STELARC

Workshop: Extreme Bodies to Virtual Selves: Sumo, Butoh, Performance Art and Phantom Flesh

STELARC

Workshop: Extreme Bodies to Virtual Selves: Sumo, Butoh, Performance Art and Phantom Flesh

21 APRILIE, 11:00 -14:00

Atelierul va pune în discuție conceptul de „corp ca obiect” aflat printre alte obiecte asemenea, cum ar fi mașini de calcul, sisteme informatice și algoritmi, care se manifestă simbiotic într-o ontologie alternativă. În mod convențional, corpul este un aparat biologic care devine operațional, interactiv și conștient în mediul în care se desfășoară, iar pielea este granița dintre sine și restul lumii.

Realitățile prezentului impun însă o nouă definiție a corpului și modului în care acesta funcționează într-un teren puternic tehnologizat. Corpul își depășește limitele fizice și se manifestă dincolo de spațiul concret pe care îl locuiește. Navigând într-un univers imersat în abstracție, care îi subminează subiectivitatea, corpul adoptă dispozitive care îi extind posibilitățile și îl transformă într-o „himeră contemporană alcătuită din carne, metal si cod”.

BIO

Stelarc este un pionier al augmentării corporale prin intermediul tehnologiei, dezvoltând încă din anii ‘70 lucrări care cercetează extinderea capacităților corpului uman și reproiectarea sa sub forma unor arhitecturi anatomice alternative. Și-a adăugat chirurgical o ureche în brațul stâng care va putea transmite prin internet sunetele percepute, a dezvoltat o lucrare site-specific în propriul corp - o sculptură dinamică inserată în stomac și a susținut performance-uri cu extensii corporale robotizate, ca Exoskeleton sau Third Arm.

Stelarc este în prezent cercetător emerit la School of Media, Creative Arts and Social Inquiry, Curtin University, iar în trecut a desfășurat o intensă activitate academică în Europa și America. Printre distincțiile primite se numără premiul Ars Electronica „Hybrid Art” și Australia Council’s Emerging and Experimental Arts Award. Lucrările artistului sunt expuse permanent la Scott Livesey Galleries, în Melbourne.

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin, Modernism Punct Ro, We ART, Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe