URBAN GIF SHOW

URBAN GIF SHOW un spectacol de Florin Fieroiu @STAGIUNEA CORP

URBAN GIF SHOW

un spectacol de Florin Fieroiu @STAGIUNEA CORP

URBAN GIF SHOW este un spectacol despre oraș (implicit despre București) și despre felul în care corpul se manifestă în el. Pornind de la doi termeni contemporani și două practici celebre deja, inclusiv în comportamentul social media, repere între care ne ducem viața din ce în ce mai des – jpeg și GIF –, spectacolul recontextualizează rolul corpului uman, mișcarea și esența într-o înlănțuire de combinații artistice și tehnice unice.

 

Publicul va redescoperi, cu alți ochi, gesturi pe care le facem ca rutină a traiului în oraș, acțiuni care își găsesc originile în cele mai simple și aparent banale activități cotidiene, recompuse și reformulate dintr-o perspectivă artistică unică. 

 

URBAN GIF SHOW aduce un nou tip de experiență performativă, utilizând o practică artistică nouă, inspirată din instrumentarul de lucru specific programelor de animație – secvențatorul, acesta devenind un instrument virtual de lucru, ca un fel de auto-programare corporală.

 

Spectacolul s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai bune 10 spectacole din București, din 2019, într-un clasament realizat de revista „Zile și Nopți": https://www.zilesinopti.ro/.../care-a-fost-spectacolul...

 

Concept: Florin Fieroiu 

Muzică: Vlaicu Golcea 

Scenografie: Cristina Milea 

Poeme urbane: Elise Wilk

Video: Ioana Ilaș Bodale și Mircea Ilaș

Performeri: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea, Simona Dabija și Vlaicu Golcea

Photo credit: Andrei Gindac 

Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie.

 

O producție TEATRELLI – 2019.

 

Accesul la acest eveniment este gratuit, rezervarea fiind însă obligatorie pe Eventbook -  https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp

 

______________________________________________________________________

 

Urban Gif Show este prezentat în cadrul Stagiunii CORP@online, un proiect AREAL.

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Prețul unui bilet la programul de spectacole și filme din cadrul Stagiunii CORP@online este 10 lei, cu excepția evenimentelor din data de 13 noiembrie pentru care accesul este gratuit, însă rezervarea este obligatorie. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp. 

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate. AREAL a demarat în 2020 în cadrul 4 Corpuri-Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe