ROOTS AND ROUTES SHORTS SPECIAL @STAGIUNEA CORP

ROOTS AND ROUTES SHORTS SPECIAL @STAGIUNEA CORP scurtmetraje selectate din cadrul BIDFF

ROOTS AND ROUTES SHORTS SPECIAL @STAGIUNEA CORP

scurtmetraje selectate din cadrul BIDFF

O selecție de șapte filme de dans create în ultimii doi ani de regizori și coregrafi din Canada, România, Franța, Marea Britanie, Australia și Olanda, curatoriată de Simona Deaconescu, directoarea artistică BIDFF. Filmele propun viziuni diferite asupra corpului migrator, feminismului și ideii de apartenență identitară, chestionând utopii și distopii contemporane. 

Line-up: 

Navigation (13’30’’, 2020, CA, BIDFF Best Film Award 2020)

Call of Pink (6’28’’, 2020, RO, BIDFF Best Romanian Film Award 2020)

Canning Town (10’27’’, 2020, UK, BIDFF Special Jury Award 2020)

The Gods of Tiny Things (5’22’’, 2019, AUS)

The Last Children (10’00’’, 2019, FR)

Opia (10’04’’, 2020, RO)

Otherland (13’30’’, 2018, NL, BIDFF Best Film Award 2019).

Selecția de filme face parte din “Roots and Routes”, un turneu național virtual, organizat de Tangaj Collective, care pune în discuție tema identității transgeneraționale atât la nivel social, cât și la nivel de ADN al mișcării. „Roots and Routes” este un proiect cultural produs de Asociația tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partenerii proiectului sunt M Studio, Casa Tranzit, Areal Colectiv și Teatrul 3G.

Mai multe informații despre turneu aici:

http://www.tangajdance.com/roots-and-routes/

Photo credit: Madalina Paun (still from Opia)

______________________________________________________________________

 

Stagiunea CORP@online este un proiect AREAL inițiat de Andreea Belu PFA, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut București, Forumul Cultural Austriac, Creart prin Teatrelli, Centrul Național al Dansului București, Tangaj Dance & Bucharest International Dance Film Festival, European Dancehouse Network. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Prețul unui bilet la programul de spectacole și filme din cadrul Stagiunii CORP@online este 10 lei, cu excepția evenimentelor din data de 13 noiembrie pentru care accesul este gratuit, însă rezervarea este obligatorie. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp. 

AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate. AREAL a demarat în 2020 în cadrul 4 Corpuri-Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe