fbpixel
Skip to main content

Moving Fields

Moving Fields

Moving Fields este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse.

În căutarea originii mișcării patru dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive.

Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea “ce ne mișcă ?”

“Spectacolul Cristinei Lilienfeld este plin de fire atît fizice cît și emoționale, iar scena este un spațiu mai degrabă tehnologic. Corpurile în mișcare sunt corpusculi activați de energia din jurul lor, iar starea de echilibru se atinge ca în cazul hidrogenului prin dublet. Sau cuplu. Cuplul e foarte important aici. Tensiunile se eliberează la întîlnirea dintre doi corpusculi activați care fac să pară lumea un caleidoscop defect. Iar în acest proces frunzele prind viață iar lumina se transformă în sunet pentru că într-un spectacol experiment totul este posibil." Lorin Corrylus - blogger

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld
Consultant dramaturgic: Mihaela Dancs
Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Răzvan Rotaru, Cristina Lilienfeld
Compoziție muzicală: Diana Rotaru
Interpretează: ansamblul Sonomania
Design instalatii: Cristian Iordache
Costume: Georgiana Gherghișan
Light design: Alexandros Raptis
Design grafic: Oana Băluță
Foto-video: Alina Ușurelu

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și produs de Asociația PETEC.

Spectacolul a avut premiera pe 8 octombrie 2017, la Centrul Național al Dansului Bucuresti si a fost prezentat in Cluj la Fabrica de Pensule, în Brașov la Centrul Cultural Reduta. la Centrul Coregrafic Linotip- Bucuresti si la Teatrul Educational Replika-Bucuresti.

CRISTINA LILIENFELD a studiat coregrafia si psihologia căutând in permanenta punctul în care cele două discipline se întâlnesc. In ultimii ani a colaborat si continua sa lucreze cu diferiti coregrafi si dansatori dar si cu artisti vizuali si muzicieni facand parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare. Spectacolele ei “Lay(ers), “Nu toti sunt eroi”, „ Fapte vitejesti”, “Moving Fields” precum si numeroase spectacole in care danseaza precum: “Coregrafie de grup”, “In trup”, “Pe bune” etc. continuă să fie prezentate pe scenele din Bucuresti, din țară și internaționale. În anul 2016 a făcut parte din programul Dance Roads prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul Lay(ers). În 2015 a devenit membru al Asociației PETEC susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă. Cristina cauta, atât în activitatea sa artistică cât și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.


 

we also recommend

ReVino Bucharest Wine Fair 4th Edition
11.05.2019
ReVino Bucharest Wine Fair

4th Edition
Novotel Hotel

Festival Pass One World Romania 2019
15-24 Mar 2019
Festival Pass One World Romania 2019


Elvire Popesco, ARCUB, Eforie, Cinemateca Union, POINT, Pavilion 32 - Goethe