fbpixel
Skip to main content

Birdville

Birdville

BIRDVILLE

Co-producție POINT și Tangaj Collective

Coregrafie: Simona Deaconescu

Performeri: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Eliza Trefaș, Cosmin Vasile

Multimedia & Platforme interactive: KOTKI Visuals

Scenografie: Andreea Simona Negrilă

Sound design: Denis Bolborea

Light design: Dragoș Petrișor

Birdville este un spectacol de dans intermedia, care ilustrează un oraș virtual utopic, populat de oameni hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. 

Fiecare mișcare a lor dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real. Cuvintele și sunetele celor patru performeri rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit și un teritoriu al emoțiilor incerte.

Spectacolul în versiunea curentă a fost prezentat în premieră, pe 20 aprilie, în cadrul festivalului NOVA (creat și organizat de POINT). Inițial și-a început traseul la WASP - Working Art Space and Production (București, RO) și ulterior s-a dezvoltat în studiourile Battery Dance (New York, SUA), unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în august 2014. O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 (București, RO) și a fost prezentată la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen (Linz, AT) și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues (TR), precum și în cadrul unor festivaluri și platforme de prezentare din Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov (RO).

Durata: 60 de minute 

 

BIO

Simona Deaconescu a studiat Regie de Film și Coregrafie în București. A participat la programe internaționale de formare profesională în Europa, primind burse în cadrul danceWEB (Viena, AT) și Invincible Loser (Berlin, DE). În 2016 a primit premiul Centrului Național al Dansului pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc, iar doi ani mai târziu va fi selectată ca Twenty18 Artist de rețeaua europeană Aerowaves. În 2013 a pus bazele colectivului artistic Tangaj Dance, alături de care a realizat spectacolele Fabrica de vise, Birdville, Aftertaste, Counterbody și filmele de dans Silent Places și Sonder. Spectacolele, filmele și atelierele coordonate de Simona sunt prezentate în numeroase festivaluri din Europa, America de Nord și America de Sud. În paralel, coregrafa colaborează cu regizorii Peter Schneider (SUA/IT) și Catinca Drăgănescu (RO), în calitate de coordonator mișcare scenică pentru piese de teatru. Din 2015 este directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival.

Studioul KOTKI visuals creează experiențe interactive real-time în domeniile artei multimedia și industriilor creative. Fondat în 2006 de artistele vizuale Mihaela Kavdanska și Dilmana Yordanova, este printre primele studiouri din Europa de Est care au implementat noile tehnologii în arta audiovizuală, artele performative, evenimentele de lansare și publicitatea alternativă. Bazat pe inovație, studioul dezvoltă concepte artistice, interfețe și platforme tehnologice interactive în care prezența umană si mișcările corpului joacă un rol principal. 3D video mapping pe obiecte, corpuri umane conectate la tehnologie interactivă, proiecții video pe fațade monumentale fac parte din tipurile de lucrări abordate de studio. Portofoliul KOTKI visuals include peste 100 de proiecte realizate pentru o arie vastă de parteneri din Europa și SUA.

we also recommend

Sahia Vintage III: copii DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Sahia Vintage III: copii

DVD - One World Romania
Bucuresti, București