Secolul singurătății: o pledoarie pentru relațiile interumane

Secolul singurătății: o pledoarie pentru relațiile interumane Noreena Hertz în dialog cu Andreea Roșca

Secolul singurătății: o pledoarie pentru relațiile interumane

Noreena Hertz în dialog cu Andreea Roșca

Chiar înainte să ne confruntăm cu distanțarea socială din pandemie, singurătatea era pe cale să devină una din condițiile definitorii ale secolului XXI.

Peste tot în jurul nostru, vedem cum comunitățile se destramă și legăturile dintre noi sunt amenințate. Și nu doar tehnologia este de vină. Către același rezultat ne conduc și destrămarea instituțiilor civice, reorganizarea radicală de la locul de muncă, migrația în masă către orașe și zeci de ani de politici neoliberale care au pus interesele de grup mai presus de binele colectiv.

Și nu este vorba doar despre o criză a sănătății mintale. Singurătatea crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, a cancerului și demenței. Din punct de vedere statistic, singurătatea este la fel de rea pentru sănătatea noastră precum fumatul a cincisprezece țigări pe zi. Este, de asemenea, o criză economică care ne face să pierdem an de an miliarde de euro. Și este o criză politică, pe măsură ce sentimentele de marginalizare alimentează divizarea și extremismul în întreaga lume. Cu toate astea, este și o criză pe care avem puterea să o rezolvăm.

În dialogul pe care îl va avea cu Andreea Roșca pe scena Ateneului Român, Noreena Hertz ne va oferi o viziune plină de speranță și ne va arăta cum putem să ne vindecăm comunitățile, restabilind legăturile dintre noi.

NOREENA HERTZ, economist, scriitoare, profesor universitar și speaker, este în prezent, conform publicației The Observer, „unul dintre cei mai influenți lideri de opinie“, iar Vogue o consideră „una dintre cele mai puternice femei din zilele noastre“.

Cărțile ei, The Silent Takeover (2001), IOU: The Debt Threat (2004), Eyes Wide Open: How to Make Smart Decisions in a Confusing World (2013) și Generation K (2015), au devenit rapid bestselleruri, fiind vândute în peste 20 de țări. Ultima ei carte, Secolul singurătății (Humanitas, 2021), a fost aleasă printre cele mai bune cărți ale anului de publicații precum The Daily Telegraph, Wired și El Mundo.

Ea oferă totodată, în calitate de specialist în economie globală, consultanță privind strategia și dezvoltarea unora dintre cele mai mari organizații din lume și unor lideri de rang înalt. Activitatea ei se situează la granița dintre economie, tehnologie, politică și sociologie, contribuțiile ei fiind recunoscute în domeniul ESG, în studiul generației postmileniale și în construirea comunității.

Noreena Hertz face parte din consiliul companiilor Warner Music Group și Workhuman. Ea e invitată deseori în calitate de speaker, ținând discursuri la conferințele TED, The World Economic Forum în Davos și Google Zeitgeist, dar și pentru corporații globale de top.

Din 2014 este profesor onorific la Institutul pentru Prosperitate Globală, University College London.

ANDREEA ROȘCA este creatorul The Vast &The Curious, o serie de conversații cu antreprenori, inovatori și pionieri despre strategia, gândirea și lecțiile din spatele succesului. Împreună cu Mona Dîrțu a scris Cei care schimbă jocul, prima și singura carte despre gândirea și deciziile antreprenorilor români care au construit companii remarcabile.
Este cofondator al Fundației Romanian Business Leaders. Are o carieră de peste două decenii în media. Scrie pe www.andreearosca.ro.

Eveniment prezentat de MARINA CONSTANTINESCU, jurnalistă, realizatoare de emisiuni de televiziune și critic de teatru și film.

Partener principal: Dedeman

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Asociația ARCCA, Editura Humanitas, Hotel Cișmigiu, DS Automobiles, Euronews România, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews.ro, Contributors.ro, PressOne, Veridica.ro

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe