fbpixel
Skip to main content

Seară japoneză dedicată romanului „Starul“ de Yukio Mishima la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Seară japoneză dedicată romanului „Starul“ de Yukio Mishima la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Rolul măștilor în cultura japoneză

Seară japoneză dedicată romanului „Starul“ de Yukio Mishima la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Rolul măștilor în cultura japoneză

🔜📙𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) 𝐥𝐚 𝐨 𝐬𝐞𝐚𝐫𝐚̆ 𝐣𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐚̆ dedicată microromanului 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒖𝒍, cea mai recentă traducere din opera literară semnată de 𝐘𝐮𝐤𝐢𝐨 𝐌𝐢𝐬𝐡𝐢𝐦𝐚.
🔹🔸🔹
𝑺𝒕𝒂𝒓𝒖𝒍, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐭𝐚 𝐥𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐫𝐚̆ 𝐣𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐚̆ 𝑮𝒖𝒏𝒛𝒐, 𝐢̂𝐧 𝟏𝟗𝟔𝟎, 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚 𝐢̂𝐧 𝐞𝐧𝐠𝐥𝐞𝐳𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟗, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐠𝐫𝐞𝐮 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐢𝐭𝐢𝐭𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭, 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐫𝐚̂𝐧𝐝, 𝐮𝐧 𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐫𝐨𝐦𝐚𝐧 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐥𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐟𝐚𝐢𝐦𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐢.
🔹🔸🔹
La numai 23 de ani, Yutaka Mizuno este un actor iubit de toată lumea. Rolurile sale de yakuza violent, însă principial, dar mai cu seamă măștile sub care apare în lume, construite minuțios de specialiștii în comunicare din lumea filmului, dar și de el însuși, l-au făcut un adevărat star, a cărui viață se desfășoară clipă de clipă în fața publicului. Numai alături de Kayo, asistenta sa urâtă, trecută de 30 de ani, Yutaka se simte în largul său. Cei doi se oglindesc unul în celălalt, urâțenia fizică a lui Kayo fiind un fel de pandant la tumultul interior al tânărului. Iar în acest joc stratificat de oglinzi, uneori și iubirea, oricât de inimaginabilă pare, își poate face loc.
---
Participă: 𝐒𝐚𝐛𝐢𝐧𝐚 𝐅𝐚𝐭𝐢, scriitoare și jurnalistă,𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐒𝐢𝐨𝐧, traducătoarea romanului și 𝐒̦𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬𝐜𝐮, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane.
Moderatorul întâlnirii va fi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, director Editura Humanitas Fiction.
----
✨În partea a doua a evenimentului, publicul va asista la o prezentare despre 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐦𝐚̆𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐣𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐚̆.✨

🎎Un eveniment cu sprijinul 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐨-𝐉𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞𝐳𝐞 „𝐀𝐧𝐠𝐞𝐥𝐚 𝐇𝐨𝐧𝐝𝐫𝐮“ 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐨-𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐞.

✅Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin #eventbook, în limita locurilor disponibile.
---
„Povestea atât de complexă psihologic a lui Yutaka Mizuno, un tânăr actor de filme cu gangsteri, se bazează, în parte, pe propriile experiențe actoricești ale lui Mishima. Este o operă literară reper pentru Japonia secolului XX.“ — 𝐵𝑎𝑟𝑛𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑁𝑜𝑏𝑙𝑒

Evenimentul va fi difuzat și #𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe pagina de noastră de 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐅𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 și pe 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 –𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe