Pachet 3 Ateliere Naționale – Round Around + Enter The Flux

Pachet 3 Ateliere Naționale – Round Around + Enter The Flux

Pachet 3 Ateliere Naționale – Round Around + Enter The Flux

Atelierul “Round Around” are ca temă principală ideea corpului rotund ce va fi aprofundată prin exerciții specifice ce ajută la înțelegerea necesității corpului de a se afla în contracție prin poziționarea acestuia în poziția fetală. Corpul rotund este o poziție naturală a corpului ce poate fi privită ca o acțiune defensivă prin transformarea conștientă sau inconștientă a unui impact (punct de contact) în impuls generator de de energie continuă.

Conștientizarea integrării momentului de impact (cu solul /partenerul /un segment al propriului corp) poate conduce la eficientizarea acțiunii corporale prin decizia de a transforma sau nu impactul în impuls generator de energie continuă în funcție de necesitate.

Ideea de “Rotund/Rotunjime” este aprofundată pe mai multe paliere:

I. Mișcare circulară

II. Transformarea impactului în impuls continuu prin curbarea corpului

III. Circularitate în Contracție și Extensie

IV. Lucrul simultan cu Linia Dreapta și Linia Curbă și tranziția constantă de la una la cealaltă în funcție de necesitate

V. Rolling – tipuri de rostogolire, conștientizarea corpului în relație cu solul

VI. Săritura vs Suspensie privite ca Proces și Actiune Integrată a Procesului – Teorie și comparație aplicată: asemănări și deosebiri

VII. Săritura Rotunda – Folosirea principiilor tipurilor de rostogolire și aplicarea acestora în săritură

VIII. Săritură/Suspensie + Rolling – Generarea conștientă a unui impuls prin Săritură sau Suspensie și folosirea acestuia pentru a construi mișcare continuă pe schimb de nivel

IX. “Împrejur” – folosirea noțiunilor “Linie Dreaptă/Linie Curbă” pentru a le aplica în deplasarea prin spațiu

Biografie Profesor:

Daniel Alexandru Dragomir este un artist în vârstă de 29 de ani ce activează în domeniul Artei Coregrafice. Este coregraf, dansator, profesor și managerul companiei independente Contemporary Creative Dreamers.

Este absolvent al studiilor de licență, specializare “Artele Spectacolului – Coregrafie”, și al studiilor de master, specilizare “Artă Coregrafică”, la U.N.A.T.C. “I.L.Caragiale” din București.

În calitate de profesor susține ateliere dedicate celor de nivel începător, dar și ateliere dedicate celor de nivel avansat și profesioniștilor din domeniul Artei Coregrafice: U.N.A.T.C “I.L.Caragiale” București, Compania de dans “Unfold Motion” Timișoara, Universitatea “George Enescu” Iași, Festivalul “Ideo Ideis”, Programul de studiu “Creative PlayGround Intensive”.

În calitate de manager și coregraf al companiei Contemporary Creative Dreamers implementează proiecte bazate pe activitățile de producție și difuzare de spectacole și activități în zona educațională (ateliere pentru începători, ateliere pentru profesioniști cu profesori ce își desfășoară activitatea la nivel internațional, programul de studiu “Creative PlayGround Intensive”.)

Grafician Afiș: Cadar Sînziana

-------

Atelierul “Round Around” face parte din proiectul cultural „Contemporan ÎnVizibil”.

Proiectul „Contemporan ÎnVizibil”, este produs de Contemporary Creative Dreamers S.R.L. și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

---

GEORGE PLESCA despre cursul "Enter the Flux"

*Nivel de dificultate – Intermediar

Cursurile au ca scop principal conștientizarea corpului și implicit a mișcării în spațiu prin procese cognitive și intuitive. Îmbinând diferite tehnici, metode și exerciții din diverse zone de mișcare precum Artele Marțiale, Capoeira, Dansul Urban și Dansul Contemporan, vom încerca să ne înțelegem și să ne folosim corpul în cât mai multe moduri pentru a accesa ”starea de flux”.

Câteva dintre punctele de interes ale cursurilor ar fi: ritmica&coordonare, manipularea vitezei, integrarea vocii în mișcare, floorwork, acrobatica și reținerea&prelucrarea rapidă a unui material coregrafic.

De asemenea, antrenamentul are în vizor și dezvoltarea individului ca performer, oferind oportunități de explorare prin exerciții ce vizează relația spațiu-timp-partener, prezența pe scenă, teatralitatea & ideea de joc.

Biografie Profesor:

A absolvit ciclurile de licență și master în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L.Caragiale” București – specializarea Artă Coregrafică. Este o figură activă în zona independentă, acționând în principal ca performer & coregraf.

Din 2018 este membru al companiei Contemporary Creative Dreamers, condusă de Daniel Alexandru Dragomir, grup axat pe realizarea de spectacole, filme de dans și proiecte educaționale coregrafice. De asemenea, este membru Tangent din 2020, colectiv creator.

În timp, a colaborat cu Andrea Gavriliu, Simona Deaconescu (Tangaj Dance), Mariana Gavriciuc, Maria Beatrice Tudor, Denis Bolborea. Se alătura frecvent Asociaței Delazero și echipei Linotip – Centru Independent Coregrafic în calitate de interpret.

A participat la ateliere conduse de Lali Ayguade, Winston Reynolds, Rob Hayden, Gabriela Carrizo, Adrien Ouaki, Melanie Sorin, Noa Wertheim, Andrea Gavriliu, Simona Deaconescu, Daniel Dragomir.

Grafician Afiș: Cadar Sînziana

-------

Atelierul “Enter The Flux” face parte din proiectul cultural „Contemporan ÎnVizibil”.

Proiectul „Contemporan ÎnVizibil”, este produs de Contemporary Creative Dreamers S.R.L. și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe