fbpixel

Lansare de carte: „Borges și eu“ de Jay Parini

Lansare de carte: „Borges și eu“ de Jay Parini

Lansare de carte: „Borges și eu“ de Jay Parini

🔜📚𝐌𝐚𝐫𝐭̦𝐢, 𝟔 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului 𝑩𝒐𝒓𝒈𝒆𝒔 𝒔̦𝒊 𝒆𝒖 de 𝐉𝐚𝐲 𝐏𝐚𝐫𝐢𝐧𝐢, apărut în colecția „Raftul Denisei“ în traducerea lui Mihnea Gafița.
🔹🔸🔹
𝐏𝐨𝐫𝐧𝐢𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐦𝐩𝐥𝐚̆𝐫𝐢  𝐩𝐞𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐯𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟏𝟗𝟕𝟏,  𝐏𝐚𝐫𝐢𝐧𝐢 𝐚 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐮𝐧 𝐫𝐨𝐚𝐝 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐦𝐚𝐧𝐚̆ 𝐨 𝐧𝐞𝐬𝐟𝐚̂𝐫𝐬̦𝐢𝐭𝐚̆ 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐉𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐋𝐮𝐢́𝐬 𝐁𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬. 
🔹🔸🔹
Participă: 𝐓𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐑𝐚𝐝𝐮 și 𝐃𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐢̂𝐫𝐯𝐚𝐧, scriitoare și critici literari și 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐚̆𝐧𝐜𝐢𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮, jurnalist cultural. Moderatorul întâlnirii va fi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, Director al Editurii Humanitas Fiction.
--
✅Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin #eventbook, în limita locurilor disponibile.
---
Orb și fragil, dar exuberant și curios, promițând să-și învețe confratele novice totul despre dragoste și poezie în schimbul unei călătorii prin Highlands, de la St. Andrews până la Inverness, Borges își ține marea lecție într-un Morris Minor ruginit din ’57, într-o barcă pe Loch Ness, în camere anoste de hotel, în cârciumi și-n catedrale. Lumea lui, una a dublului, a labirintului și a descoperirilor aproape mistice, se întâlnește cu cea a unui tânăr american care fuge de Războiul din Vietnam și de anxietate, iubește o fată cu pantofi sport roșii și visează la marea poezie. Iar rezultatul acestei întâlniri este o carte ca nici o alta.
---
În 1971, St. Andrews pare suficient de departe deopotrivă de Scranton, Pennsylvania, dar și de Vietnam. La Scranton, dominația insuportabilă a mamei, plictisul vieții mărunte de provincie și spectrul ratării; în Vietnam, cel al morții. Jay se agață de teza lui de doctorat ca de un colac de salvare. Iar Scoția nu îl dezamăgește: îi oferă literatură, bere și prietenii insolite, dar pline de sens, precum și o călătorie în căutarea unui anume domn Singleton, mare iubitor de ghicitori anglo-saxone, alături de un bătrân scriitor argentinian, orb și cam excentric, din ale cărui scrieri n-a citit nici un rând – Jorge Luís Borges. 
---
Evenimentul va fi difuzat și #𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe pagina de noastră de 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐅𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 și pe 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 –𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe