Lansare de carte: Philipp Dettmer, „Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață”

Lansare de carte: Philipp Dettmer, „Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață”

Lansare de carte: Philipp Dettmer, „Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață”

Editura Humanitas vă invită duminică, 1 octombrie, ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru cea mai așteptată lansare din această toamnă din colecția de știință: „Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață”, de Philipp Dettmer - unul dintre cei mai talentați și populari comunicatori ai științei de pe internet, creatorul celebrului canal de YouTube „Kurzgesagt – In a Nutshell”.

Evenimentul face parte din ediția 2023 a Bucharest Science Festival.

Participă: Gabriel Marinescu, Alexandru Babeș, Toma Pătrașcu. Moderator: Corina Negrea

„Cartea lui Dettmer este o lectură esențială.“ — Library Journal

În ultimii trei ani, ca urmare a COVID-19, s-a vorbit mai mult ca niciodată despre sistemul imunitar. Din păcate, discuția nu s-a bazat întotdeauna pe informații științifice, luate din surse de încredere. Dezinfor­marea nu a făcut ravagii doar în timpul pandemiei. Indiferent că vorbim despre coronavirus, boli auto­imune sau cancer, teoriile bizare despre leacuri miraculoase și vindecări de pe o zi pe alta circulă în voie, prinzând în mreje o mulțime de oameni.

„Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață” este un demers exemplar de informare corectă a publicului larg cu privire la funcționarea sistemului imunitar – unul dintre cele mai complexe și mai fascinante din lumea vie –, în speranța că o mai bună înțelegere a proceselor imune ne va ajuta să ne protejăm de informațiile false și ne va încuraja să avem grijă de noi.

PHILIPP DETTMER, fondatorul popularului canal de YouTube Kurzgesagt – In a Nutshell, este scriitor și absolvental prestigioasei Universități de Științe Aplicate din München. Dettmer a lansat platforma Kurzgesagt cu scopul de a explica publicului larg idei complicate într-o manieră accesibilă și de a hrăni curiozitatea oamenilor despre lume.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend