Seară coreeană dedicată romanului „Imperiul fără de sfârșit“ de Yi In-hwa

Seară coreeană dedicată romanului „Imperiul fără de sfârșit“ de Yi In-hwa Miercuri, 5 iunie, ora 19.00

Seară coreeană dedicată romanului „Imperiul fără de sfârșit“ de Yi In-hwa

Miercuri, 5 iunie, ora 19.00

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 5 iunie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară coreană dedicată lansării romanului Imperiul fără de sfârșit de Yi In-hwa, bestseller Bookfest 2019, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Vor vorbi despre roman lect.dr. Diana Yuksel, traducătoarea romanului, lect.dr. Mugur Zlotea de la Departamentul de Limbi și Literari Orientale a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Moderatorul evenimentului va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. În partea a doua a evenimentului, plecând de la tematica romanului, vom discuta despre simbolurile și semnificațiile costumelor tradiționale coreene.

Comparat cu Numele trandafirului, romanul istoric multipremiat Imperiul fără de sfârșit a fost vândut într-un milion de exemplare numai în Coreea de Sud și a fost ecranizat de Park Jong-won în 1995.

Romanul relatează, într-un tempo dramatic, evenimentele din cursul unei zile și al unei nopți de iarnă din anul 1800, la curtea regelui Jeongjo. Cărturarul Yi In-mong, custode al Bibliotecii Regale, este chemat să investigheze moartea subită a lui Jang Jong-o. A fost o crimă, sau o întâmplare nefericită? Pe măsură ce acesta deslușește sensul intrigilor, se conturează idealurile cărturarilor confucianiști, pentru care cunoașterea, adevărul și caracterul moral sunt mai presus chiar decât iubirea.

„Cartea deschide o fereastră către luptele pentru putere din regatul Joseon, în care diferențele de opinie puteau să aibă adesea consecințe fatale.“ – Donald Baker

Yi In-hwa (pseudonimul lui Yu Cheol- gyun) s-a născut la Daegu, în Coreea de Sud, în 1966. Debutul literar și l-a făcut în 1992, când îi apare romanul Cine oare-mi spune cine sunt? (Naega nuguinji malhalsu inneun janeun nuguinga), în care ilustrează, precum majoritatea scriitorilor Generației 386 (sampalyuk saedae), perioada tulbure din vremea regimului militarist al anilor 1980. S-a făcut remarcat odată cu apariția romanului Imperiul fără de sfârșit (Yeongwonhan jeguk, 1993; Humanitas Fiction, 2019), bestseller în țara natală, cu peste un milion de exemplare vândute, și tradus în limbile engleză, franceză, chineză, spaniolă, mongolă și japoneză; ecranizarea omonimă în regia lui Park Jong-won a primit nu mai puțin de șase premii în cadrul Daejong Film Awards în anul 1995. Următoarele sale romane – Calea omului (Inganeui gil, 1997–1998), Mireasma pajiștilor (Chowoneul geotneun namja, 1998), Steaua poetului (Siineui byeol, 2000), Floarea cerului (Haneuleui ggot, 2002), Habiro (2004), Inferno (2012) – s-au bucurat de succes atât în Coreea, cât și în alte țări. Yi In-hwa a publicat mai multe volume de povestiri, scenarii de teatru și film și traduceri; a contribuit, de asemenea, la promovarea programelor de povești digitale, ca profesor al Departamentului Multimedia al Universității Ehwa din Seul. A fost recompensat cu numeroase premii, între care Premiul internațional pentru debut literar (Saegaesa, 1992), Premiul Yi Sang pentru literatură (2000) și 21st Century Literary Award (2001).

Romanul Imperiul fără de sfârșit de Yi In-hwa este recomandat de Filme-carti.ro și de Digi FM.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe