fbpixel
Skip to main content

Guadalajara, volumul de povestiri cu care debutează Iulian Popa, lansat în librăria Humanitas de la Cișmigiu

Invitați: Iulian Popa, Luminița Corneanu, Nona Rapotan, Andreea Răsuceanu

Pasionații de literatură și cititorii de proză actuală sunt invitați joi, 31 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o discuție despre volumul de povestiri Guadalajara de Iulian Popa, publicat recent în colecția 821.135.1 Scriitori români contemporani, la Editura Humanitas. Cartea va fi prezentată de Iulian Popa, Luminița Corneanu, critic literar, Nona Rapotan, editor coordonator bookhub.ro, și de Andreea Răsuceanu, coordonatoarea colecției 821.135.1 Scriitori români contemporani.

Iulian Popa debutează acum în volum după ce povestirile lui au fost publicate în reviste căutate pentru selecția lor de proză scurtă, ca IocanRevista de povestiri și Argos SF&F. Găsim aici un laborator cu 22 de experimente literare, explorări inedite de teritorii și personaje, dar și zone și situații care reverberează în povești alternative.

Povestirile lui Iulian Popa au un aer de stranietate și melancolie, indiferent că vorbesc despre criza din cuplu, singurătatea și debusolarea bătrâneții, despre lipsa de comunicare dintr-o lume alienată, uneori lipsită de speranță. Personajele lui traversează fantasmatic un spațiu bucureștean, în principal, a cărui imagine se recompune în jurul unor evenimente mărunte, trăite, din cauza unor sensibilități exacerbate dramatic și cu consecințe majore. În Guadalajara, gãsim o prozã a observației infinitezimale, uneori preocupată de surprinderea celor mai fine articulații sufletești și morale, alteori de schițarea unor tablouri pline de umor (mai degrabă întunecat), scrise alert, cu dialoguri vii.

Iulian Popa s-a născut la Brăila, pe 3 august 1972. A urmat cursurile Facultății de Fizică a Universității București. Ulterior, a terminat un doctorat în fizică la Universitatea din Stuttgart. A publicat mai multe articole și lucrări de specialitate pe parcursul stagiilor de cercetare din Germania și Statele Unite. A publicat proză scurtă în revista Iocan, precum și în Revista de povestiri și în Argos SF&FGuadalajara reprezintă debutul său în volum.

Guadalajara, volumul de povestiri cu care debutează Iulian Popa, lansat în librăria Humanitas de la Cișmigiu Invitați: Iulian Popa, Luminița Corneanu, Nona Rapotan, Andreea Răsuceanu

we also recommend

Testimonial DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Testimonial

DVD - One World Romania
Bucuresti, Bucuresti